Puheenaihe

Nyt tuli virallinen linjaus – IS: Näin kauan älypuhelimen pitää kestää

Älypuhelimen pitää kestää neljä vuotta, linjaa kuluttajariitalautakunta.

Päivi Tuovinen

Älypuhelimen tulee kestää noin neljä vuotta ostohetkestä, linjaa kuluttajariitalautakunnan varapuheenjohtaja Päivi Korpiola Ilta-Sanomille.

Lautakunta on ottanut asiaan kantaa ratkaisuissaan vuosina 2015 ja 2016. Aiemmassa tapauksessa lautakunta päätti, että 800 euroa maksaneen älypuhelimen ostajalle oli hyvitettävä 500 euroa puolistoista vuotta laitteen ostamisen jälkeen, kun kävi ilmi, että laite on osittain viallinen.

Vuoden 2016 tapauksessa kuluttajariitalautakunta suositteli osittaista korvausta 159 euron hintaisen puhelimen rikkouduttua kahden ja puolen vuoden käytön jälkeen.

Puhelinvalmistajat ovat eri linjoilla lautakunnan kanssa. Nokia-puhelimia valmistavan HMD Globalin mukaan puhelimen pitäisi kestää käytössä vähintään kaksi vuotta. Samsung ei puolestaan ottanut asiaan kantaa. OnePlusin mukaan valmistaja vastaa tuotteen toiminnasta kahden vuoden ajan. Apple ja Huawei eivät vastanneet Ilta-Sanomien kysymyksiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Autoilija räplää älypuhelintaan 41 kertaa tunnissa – Ratissa pelattiin Pokemonia ja selattiin Tinderiä9.4.2018 13.51
Älypuhelinten syöpävaarasta ristiriitaista tietoa – "Ensimmäiset laajan seurantatutkimuksen tulokset tänä vuonna"13.2.2018 08.55
Tutkimus: Joka toinen lapsi käyttää älypuhelintaan liikaa – vanhempien huolena sopimaton nettisisältö4.10.2017 07.35

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat