Puheenaihe

Taksilaki mullistui sunnuntaina – Trafille tulvi heti satoja lupahakemuksia

Uusi taksilaki on nyt voimassa.

Jorma Rinne / arkisto

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi vastaanotti sunnuntaina 1. heinäkuuta lähes 700 taksilupahakemusta ja yli 200 ilmoitusta taksi- tai tavaraliikenteen harjoittamisesta. Syynä on sunnuntaina voimaan astunut uusi liikennepalvelulaki, joka muun muassa helpottaa taksin kuljettamisen aloittamista.

– Kiinnostus liikennelupien hakemiseen sunnuntaina oli vielä oletettuakin vilkkaampaa, mikä on erittäin hienoa ajatellen liikennepalvelulain mukanaan tuomia mahdollisuuksia koko taksi- ja tavaraliikennealalle. Ensimmäisen päivän aikana liikennelupahakemuksia ja -ilmoituksia tuli yhteensä lähes tuhat ja näistä valtaosa oli taksilupia, kertoo osastopäällikkö Kimmo Pylväs.

Trafin mukaan virasto oli varautunut hakemusten tulvaan. Ensimmäiset luvat myönnettiin jo maanantaina, ja hakemukset pyritään hoitamaan mahdollisimman nopeasti.

– Lähetämme luvasta kopion sähköpostiin heti sen myöntämisen jälkeen, jottei varsinaista postin mukana tulevaa lupaa tarvitse odottaa.

Trafi otti sunnuntain aikana vastaan 682 taksilupahakemusta, 234 taksi- ja tavaraliikenteen ilmoittautumista, 48 tavaraliikenne- ja 5 henkilöliikennelupahakemusta. Aluekohtaista tietoa lupien jakautumisesta saadaan lupien käsittelyn myötä.

Liikennelupien myöntäminen siirtyi liikennepalvelulain voimaantulon myötä Ely-keskuksilta Trafille. Liikennelupajärjestelmien siirto ja käyttöönotto toteutettiin viikonlopun aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

TalSa: Taksilaki muuttuu – nämä asiat pitää olla kunnossa kuskiksi mielivällä30.6.2018 10.33

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat