Paikalliset

"Tilanne ei missään nimessä ole ideaali..." – Ilves pelaa historiallisen euro-ottelunsa Helsingissä, tässä syy

Tammelan stadion ei täytä europelien kriteerejä.

Pekka Ruissalo

Keväällä Tampereen Ilveksen jalkapallojoukkue oli historiallisessa ja kummallisessa tilanteessa – joukkue pelasi nimittäin kauden ensimmäisen koti- ja vierasottelunsa täsmälleen samassa paikassa, Helsingin Töölön Telia 5G Areenalla.

Nyt sama meininki jatkuu, kun Ilves pelaa Eurooppa-liigan karsintaa bulgarialaista Slavia Sofiaa vastaan. Ilveksen niin sanottu kotiottelu pelataan jälleen Helsingissä.

Miksi ei Tammelassa tai Ratinassa?

– Tammela ei täytä UEFA:n stadionkriteereitä ja Ratina on varattuna nuorten yleisurheilun MM-kisoille. Valkeakosken Tehtaan kentältä puuttuu voimassa oleva UEFA:n sertifiointi, joten Ilves on pakotettu pelaamaan euro-kotiottelunsa Pirkanmaan ulkopuolella. Pelipaikaksi on täten valikoitunut Helsingin Telia 5G Areena, joka on käytettävissä olevista vaihtoehdoista paras, seura kertoo kotisivuillaan.

– Tilanne ei missään nimessä ole ideaali, mutta siihen täytyy vain sopeutua. Ilves on tehnyt ja tulee tekemään kaikkensa, että ottelutapahtumat olisivat mahdollisimman hyviä. Joukkueen selkeänä tavoitteena on edetä ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon ja päästä pelaamaan useita ottelupareja, seura tiedottaa.

Lisää aiheesta

Ilves pelasi 63 minuuttia kahden miehen vajaalla – Hävisi Kuopiossa 3–1, katso video13.6.2018 08.35
Jalkapallo-Ilveksen ensimmäinen kotiottelu ei järjestynyt kuin Strömsössä – Näin kuitenkin pääset hyvillä mielin perille Töölön stadionille14.4.2018 18.00

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat