Paikalliset

Lahtiset-taidenäyttely yleisömenestys – Aukioloaikaa pidennetään

Taide on ollut läsnä Jeppe Lahtisen elämässä alusta lähtien. Urpo ja myös Hymy Lahtinen olivat innostuneita taiteen keräilijöitä.

Jeppe Lahtisen kokoelma

Suuren kysynnän vuoksi Kangasala-talon Kimmo Pyykkö -taidemuseon sunnuntaiaukioloaikaa pidennetään kello 17 saakka heinäkuun ajaksi.

Kahdeksassa päivässä lehtimies Urpo Lahtisen (1931–1994), Hymy Lahtisen (1930–2017) sekä heidän poikansa Jeppe Lahtisen taidekokoelmasta kootun näyttelyn on nähnyt yli 1000 kävijää.

Laajassa näyttelyssä on esillä lähes 100 teosta 47 taiteilijalta. Kokoelman omistaja Jeppe Lahtinen ja taiteilija Matti Kulmala ovat valinneet työt 800 teoksen joukosta.

– Esillä on rinnakkain sekä ulkomaisia että kotimaisia huippunimiä. Halusin yhdistää kansainvälisiä mestareita suomalaiseen modernismiin, kertoo taiteilija Matti Kulmala.

Esimerkiksi Lahtisille tärkeistä espanjalaisista taiteilijoista nähdään 1900-luvun mestarien Pablo Picasson, Joan Mirón, Salvador Dalín, Antonio Sauran ja Antoni Tàpiesin töitä.

Kotimaisista taiteilijoista esillä ovat muun muassa Marjatta Tapiola, Essi Renvall, Erik Enroth, Alpo Jaakola, Unto Koistinen, Kimmo Kaivanto, Mauri Favén, Arvo Siikamäki ja Kimmo Pyykkö.

Näyttelyn helmiä ovat myös brittiläisen Tony Graggin suomalaisesta kuusipuusta veistetty Puinen kristalli (2000) sekä Cobra-ryhmän perustajajäseniin kuuluvan Corneillen Kukkamatto (1973).

Osa näyttelyn teoksista on ollut esillä Urpo Lahtisen edustuskodissa Villa Urpossa Ylöjärvellä, osa Urpo, Hymy ja Jeppe Lahtisen yksityiskodeissa.

Picassosta Pyykköön – Lahtiset keräilijöinä -näyttely avattiin 16. kesäkuuta ja on esillä 9. syyskuuta saakka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Lahtiset-taidenäyttely yleisömenestys – Aukioloaikaa pidennetään29.6.2018 18.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat