Paikalliset

Laukontorin saunaravintola Kuuma avaa ovensa

Saunaravintola Kuuma avaa ovensa lauantaina. Kuvassa Ville Iivonen, joka on yksi Kuuman yrittäjistä.

Marjo Rämö

Maailman saunapääkaupungiksi valitun Tampereen yleisten saunojen valikoima laajenee, kun kaupungin tuorein vetonaula Saunaravintola Kuuma avaa ovensa ja terassinsa lauantaina.

Laukontorin rannassa sijaitsevan Kuuman kaksikerroksinen kokonaisuus pitää sisällään runsaat 500 asiakaspaikkaa, noin 500 neliötä kerrosalaa sekä yli 700 neliön terassialueet. Saunojen kapasiteetti on satoja asiakkaita päivässä. Löylyistä käsin pääsee virkistäytymään Pyhäjärveen, Laukontorin rantaan rajattuun pulahdusaltaaseen, joka on kooltaan kahdeksan metriä pitkä ja viisi metriä leveä. Saunaravintolasta riippumattomista, toimituksellisista syistä pulahdusallas saadaan Kuumaan myöhemmin tänä kesänä.

Saunomisen lisäksi tärkeässä roolissa on ruoka. Kuuman ruokafilosofia perustuu pohjoismaisiin makuihin höystettynä pienillä yllättävillä twisteillä. Menusta ovat vastanneet terveellisen ruoan ja juoman puolestapuhuja, tv-kokki Sara La Fountain sekä Kuuman keittiömestari Eero Mäkelä.

Sesonkien mukaan vaihtuva ruokalista on suunniteltu sosiaalisen syömisen ympärille, ja sen keskiössä on jaettavat annokset. Menu pitää sisällään erilaisia kala-, liha-, ja kasvisvaihtoehtoja. Kesän ruokalistalla pääosaa näyttelevät esimerkiksi varhaisperuna, nokkonen, siika, karitsa ja mustikka.

Kuuma on La Fountainin ensimmäinen oma ravintola.

– Rakastan saunomista ja hyvää, terveellistä ruokaa. Kuumassa nämä kaksi yhdistyvät kokonaisvaltaiseksi elämykseksi. Kuuman kaikki aistit rentouttava konsepti kuvastaa juuri sitä, mitä haluan ihmisille herkullisen ruuan kautta tarjota, iloitsee osakkaana Saunaravintola Kuumassa oleva La Fountain.

Saunaravintola Kuuman ovet avautuvat kaikelle kansalle lauantaina 30. kesäkuuta kello 15. Avauspäivänä paikalla edustaa myös Sara La Fountain.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Se on kiikun kaakun, päästäänkö Laukontorilla juhannussaunaan12.6.2018 14.55
Tältä Laukontorin saunapaviljongin sisätilat näyttävät nyt21.5.2018 18.00
Laukontorin saunapaviljonki avataankin vasta kesäkuussa – Pohjatyöt olivat ennakoitua työläämmät29.3.2018 07.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat