Paikalliset

Vanhojen jätekerrosten kaivaminen aiheuttaa hajuhaittoja keskuspuhdistamon työmaalla – haju voi kantautua jopa asuinalueille

Sulkavuoren työmaa kesäkuussa 2018

Tampereen seudun keskuspuhdistamo Oy

Sulkavuoren keskuspuhdistamon työmaalla kunnostetaan pilaantunutta maaperää. Siitä voi aiheutua hajuhaittoja ympäristölle.

Alueelle vuosikymmenien saatossa ajetut jätteet ja lietteet siirretään urakka-alueen itäosaan, pakataan ja peitetään, jonka jälkeen alueella on turvallista liikkua eivätkä vanhat jätteet aiheuta hajuhaittaa.

Urakka on alkanut huhti-toukokuussa ja se on tarkoitus saada päätökseen joulukuun puoliväliin mennessä.

Hajuhaitoilta ei voi kokonaan välttyä urakan aikana. Pilaantuneiden maiden kaivu- ja täyttöalueet pyritään kuitenkin pitämään mahdollisimman pieninä, jotta hajut olisivat paremmin hallittavissa. Lisäksi avattuja kaivantoja on sovittu peitettäväksi väliaikaisesti pressuilla tai esimerkiksi maatäytöillä.

Kun kaivuutyöt etenivät haisevalle vanhalle lietekerrokselle, työmaa käytiin läpi eri suunnista sekä läheisiä asuinalueita tutkittiin. Kävi ilmi, että hajua leviää työmaan ulkopuolelle - jopa asuinalueille asti - varsinkin tuulen ollessa tähän sopiva. Urakoitsijan kanssa on sovittu välittömistä peittämistoimenpiteistä työmaalla ja peittotyöt aloitettiin välittömästi. Työmaalle on asennettu myös tuulipussi, jolla päästään seuramaan tuulen suuntaa ja reagoimaan hajun leviämiseen ja estämiseen nyt kun haisevia maakerroksia on kaivettu esiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Sulkavuoren jätevedenpuhdistamo sai rakennusluvan – ympäristöluvassa vielä korjattavaa15.6.2018 08.00
Uusi keskuspuhdistamo hoitaa lietteen käsittelyn mädättämällä 12.4.2018 09.17
Keskuspuhdistamon työt alkamassa – Liikkumista rajoitetaan, mutta eläinten hautausmaalle pääsee6.3.2018 13.34

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat