Paikalliset

Tampereen yliopistossa aloittaa 2 000 uutta opiskelijaa – Tulokset löytyvät täältä

Hanna Honkala

Tampereen yliopistossa aloittaa syksyllä noin 2000 uutta opiskelijaa. Vuoden 2018 opiskelijavalinta on nyt valmistunut. Varasijapaikkoja kuitenkin täytetään heinäkuun loppuun asti.

Hakijat näkevät oman tuloksensa opintopolku.fi-sivuston Oma opintopolku –palvelussa.

Korkeakoulujen kevään yhteishaussa Tampereen yliopistoon alempaan ja ylempään korkeakoulututkintoon haki yhteensä 20 748 henkilöä. Suosituin hakukohde oli lääketieteen lisensiaatin tutkinto-ohjelma, johon saapui noin 1599 ensisijaista hakemusta (hakemuksia yhteensä 4633). Näistä hakijoista valintakokeeseen osallistui 1319 ja opiskelupaikan sai 145. Toiseksi suosituimpana hakukohteena oli kauppatieteiden tutkinto-ohjelma 1218 ensisijaisella hakemuksella (hakemuksia yhteensä 4241), joista 135 johti opiskelupaikkaan.

Seuraavaksi suosituimpia hakukohteita olivat hallintotieteiden tutkinto-ohjelma, luokanopettajan koulutus sekä psykologian tutkinto-ohjelma. Yhteishaussa yliopiston kuudesta tiedekunnasta eniten opiskelijoita (309) kandidaatin- ja maisterintutkintoon hyväksyttiin Johtamiskorkeakouluun, jonka hakukohteita olivat hallintotieteiden, kauppatieteiden ja politiikan tutkimuksen tutkinto-ohjelmat.

Myös Tampereen yliopiston suomenkieliset maisterikoulutukset olivat haettavana korkeakoulujen yhteishaussa. Maisterikoulutuksiin hakeneet huomioiden yhteishaun kokonaishakijamäärä Tampereen yliopistossa oli 22 239. Tarkasteltaessa hakijoiden määrää suhteessa aloituspaikkamäärään, oli Tampereen yliopisto edelleen suosituin monialayliopisto kandidaatin ja maisterin tutkintoihin johtavissa koulutuksissa.

Yhteensä Tampereen yliopistoon valittiin korkeakoulujen yhteishaun kautta alempaan ja ylempään korkeakoulututkintoon noin 1400 uutta opiskelijaa valintakokeen ja/tai ylioppilastutkintotodistuksen arvosanojen perusteella. Heistä noin kolmasosa on uusia ylioppilaita.

Lisäksi suoraan pelkkää ylempää korkeakoulututkintoa suorittamaan valittiin 281 hakijaa suomenkielisiin maisterikoulutuksiin. Englanninkielisiin maisterikoulutuksiin saapuneista 863 hakemuksesta 196 johti opiskelupaikkaan. Näiden lisäksi noin 150 opiskelijaa sai paikan siirtohaun kautta tai avoimien tai erillisten yliopisto-opintojensa perusteella.

Korkeakoulujen yhteishaun tai Tampereen yliopiston siirtohaun kautta saatu opiskelupaikka on otettava vastaan viimeistään 10. heinäkuuta kello 15.00.

Tampereen yliopiston lukuvuoden 2018–2019 avajaisia vietetään keskiviikkona 5. syyskuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat