Paikalliset

TTY:hyn päässeiden nimet selvillä

-

Tampereen teknillisen yliopiston syksyllä alkaviin opintoihin hyväksyttiin yli 1 400 uutta opiskelijaa.

Opiskelijavalinnan tulokset ovat nyt nähtävissä Oma opintopolku -palvelussa.

Kevään korkeakoulujen yhteishaussa Tampereen teknillisen yliopiston diplomi-insinöörin ja arkkitehtuurin hakukohteisiin haki yhteensä 4 788 hakijaa. Edellisvuoteen verrattuna kaikkien hakijoiden määrä kasvoi 15 prosenttia ja ensisijaisten hakijoiden määrä 8 prosenttia.

Valtakunnallisen diplomi-insinööri- ja arkkitehtikoulutuksen (DIA) yhteisvalinnan TTY:n hakukohteisiin hyväksyttiin yhteensä 779 opiskelijaa. Suosituimmat hakukohteet olivat tuotantotalous, arkkitehtuuri ja tietotekniikka. DIA-yhteisvalinnassa on mahdollista tulla hyväksytyksi varasijoilta.

DIA-yhteisvalinnan hakukohteiden lisäksi TTY:lle pystyi hakemaan syksyllä alkaviin tekniikan maisteriohjelmiin. Maisteriohjelmiin Tampereelle, Poriin ja Turkuun hyväksyttiin yhteensä 268 opiskelijaa. Maisterihaun hakukohteista suosituimpia olivat johtamisen ja tietotekniikan maisteriohjelma Porissa sekä konetekniikan maisteriohjelma Tampereella.

Lisäksi jo aikaisemmin keväällä englanninkielisiin maisteriohjelmiin sekä englanninkieliseen kandidaatin tutkinto-ohjelmaan hakeneista yhteensä 361 sai opiskelupaikan.

Diplomi-insinöörikoulutuksen hakukohteisiin hyväksyttiin opiskelijoita ylioppilastutkintoarvosanojen perusteella jo toukokuussa ennen valintakokeita. Todistusvalinnan tulokset julkaistiin 25. toukokuuta. Hakukohteesta riippuen 30–50 prosenttia uusista opiskelijoista valittiin todistusten perusteella.

TTY:n tutkinto-ohjelmiin voi päästä opiskelemaan myös avoimen yliopiston opintojen, siirtohaun tai tiedekilpailumenestyksen perusteella. Tänä syksynä näiden vaihtoehtojen kautta TTY:llä aloittaa opintonsa 29 opiskelijaa. Avoimen yliopiston kautta hyväksytyksi voi tulla vielä kesän aikana.

– TTY:llä on kehitetty erityisesti avoimen yliopiston väyliä siten, että ne tarjoavat vaihtoehtoisen reitin yliopistoon eri ikäisille ja taustaisille hakijoille, kertoo koulutuksen vararehtori Petri Suomala.

Suomalan mukaan esimerkiksi niin kutsuttu lyhyt väylä, joka järjestetään keväisin, tarjoaa lukion jälkeen erinomaisen tavan saada opiskelupaikka välivuoden aikana. DI-väylä taas mahdollistaa ammattikorkeakoulututkinnon tai muun soveltuvan korkeakoulututkinnon suorittaneelle tien diplomi-insinöörikoulutukseen avoimen yliopiston opintojen näyttöjen avulla. Avoimen yliopiston väyliltä voi hakea myös englanninkieliseen koulutukseen.

– Jos opiskelupaikka ei nyt auennut, suosittelen avoimen yliopiston väylälle hakeutumista. Esimerkiksi haku DI-väylälle päättyy 8.heinäkuuta, Kaisa Keskitalo TTY:n hakijapalveluista vinkkaa.

Opiskelijavalinnan tulokset ovat nähtävissä Oma opintopolku -palvelussa. Hakijan on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta viimeistään 10. heinäkuuta kello 15.00.

Varasijoilta valinta DIA-yhteisvalinnan hakukohteisiin päättyy 31. heinäkuuta kello 15.00.

Uusien opiskelijoiden opinnot alkavat orientaatioviikolla maanantaina 20. elokuuta

Tampereen teknillisen yliopiston lukuvuoden 2018–2019 avajaisia vietetään perjantaina 7 syyskuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat