Paikalliset

Tamperelainen kansanedustaja kanteli Tampereen terveyspalvelujen ajanvarauksesta – "Jo toukokuussa kehotettu soittamaan uudestaan heinäkuussa"

Anna Kontula (vas.)

Johanna Erjonsalo/ESM:n arkisto

Vasemmistoliiton tamperelainen kansanedustaja Anna Kontula jätti tänään hallintokantelun Tampereen kaupungin terveydenhuollon ajanvarauskäytännöstä. Ajanvarauksesta ei ole kesäkuun aikana saanut enää osaan toimipisteistä aikoja kiireettömään hoitoon, vaan kehotettu ottamaan yhteyttä uudestaan heinäkuussa.

– Kaupungilta saamani tiedon mukaan näin on toimittu joidenkin terveyskeskusten osalta jo toukokuun lopusta ja yleisesti kesäkuun alkupuolelta alkaen. Kuntalainen saattaa siis joutua odottamaan 1,5 kuukautta saadakseen edes varattua lääkäriajan, Kontula sanoo.

Kontulan mukaan laiton tilanne johtuu terveyskeskusten kesäsuluista: kun henkilökuntaa ei ole riittävästi ja ajat loppuvat, ihmisiä yksinkertaisesti ohjeistetaan soittamaan myöhemmin uudestaan.

– Ilmeisesti säästösyistä terveyskeskusten toimintaa on ajettu alas kesäkuukausiksi, erityisesti kiireettömän hoidon osalta. Käytännössä tämä tarkoittaa, että ihmiset ovat pitkiä aikoja epätietoisuudessa, saavatko he ylipäätään lääkäriaikaa.

Kiireettömään hoitoon kuuluu lähes kaikki ei-akuutti perusterveydenhoito ja suuri osa pitkäaikaissairauksien hoidosta.

Kontulan mukaan käytäntö on laiton. Laki potilaan oikeuksista määrää huolehtimaan, että potilas saa tietää, milloin pääsee hoitoon.

– Oikea-aikainen pääsy lääkäriin on tärkeimpiä ihmisten hyvinvointiin ja turvallisuuden tunteeseen vaikuttavia tekijöitä, eikä siitä ole varaa säästää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Mielenterveysyhdistyksen kesälomat nostivat äläkän – "Lomaa tarvitsevat niin työntekijät kuin kuntoutujatkin"20.6.2018 20.00
Anna Kontulan eduskunta-avustaja yritti täyttää adressin, huonosti kävi – "Yleensä kyse on häiriköinnistä..."24.5.2018 14.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat