Paikalliset

Roskien lajittelun SM-osakilpailu Tampereella – Voita matka maailman siisteimpään kaupunkiin Singaporeen!

Kuva roskien lajittelun SM-osakilpailusta.

Vastavirta

Särkänniemessä mitellään ensi tiistaina siitä, kuka on Suomen paras roskien lajittelija. Kyseessä on SM-kilpailun kymmenes osakilpailu, ja se järjestetään SuperParkissa kello 11–15.

Aikuisten sarjan voittaja saa palkinnoksi kahden hengen matkan maailman siisteimpään kaupunkiin Singaporeen. Voittaja ratkeaa heinäkuussa Tikkurila Festivaalin päälavalla pidettävässä finaalissa.

Tänä vuonna kisassa on ensimmäistä kertaa lasten sarja, johon voivat osallistua kaikki alle 14-vuotiaat. Yli 14-vuotiaat kisaavat aikuisten sarjassa. Lasten sarjassa koko kiertueen voittaja saa vuosikortin ja kunkin osakilpailun voittaja kuukausikortin SuperParkiin. Muiden osallistujien kesken arvotaan pääsylippuja aktiviteettipuistoon.

Kilpailukiertueen järjestää Vantaan Energia.

Kisan tavoitteena on vahvistaa suomalaisten lajittelutaitoja, sillä niissä on yhä kehittämisen varaa.

Lajitteluradalla kilpailijat voivat testata tietojaan siitä, mihin keräysastiaan mikäkin roskakuutio kuuluu. Ennakkoilmoittautumisia ei tarvita, vaan kisaan voi osallistua saapumalla paikalle. Lajittelua voi treenata pelaamalla mobiili- ja digipelinä toimivaa Roskapeliä, joka löytyy osoitteesta www.roskamestari.fi/roskapeli.

– Moni roska päätyy turhaan sekajätteeseen, kun sitä ei osata kierrättää. Roskapelissä oppii ohimennen pelaamalla, miten erilaisia roskia kuuluisi lajitella oikein. Sen avulla voi treenata lajittelua tai osallistua itse kisaan vaikka bussimatkan aikana, vinkkaa Vantaan Energian viestintä- ja henkilöstöjohtaja Mervi Suorsa.

Lisätietoja Roskien lajittelun SM-kisoista ja Roskapeli-digipeli: www.roskamestari.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat