Paikalliset

Tässä on Paras Tamperelainen Lounaspaikka 2018! – 4 Vuodenaikaa otti omansa jo viidettä kertaa peräkkäin

PTL2018 Ruuan on oltava hyvää, palvelun reipasta ja miljöön viihtyisä, sanoo ravintoloitsija Yoni Ichtertz.

Laadukasta ruokaa edullisesti ja nopeasti. Tämä on 4 Vuodenaikaa-ravintolan ravintolapäällikkö Yoni Ichtertzin mukaan menestyksen salaisuus.

Pekka Ruissalo

Seuraavan jutun voisi kirjoittaa vaikka copypaste-metodilla aiemman vuoden juttuun pohjautuen. Kyseessä on tietenkin Paras Tamperelainen Lounaspaikka -äänestyksen voittajajuttu, joka kertoo – jälleen kerran – Kauppahallin 4 Vuodenaikaa -ravintolasta. Äänestyksen voitto oli ravintolalle jo viides peräkkäinen. Huonosti ei mennyt myöskään ravintolan Pyynikki-versiolla, joka sijoittui äänestyksessä kuudenneksi.

– Se on kova juttu. Pyynikki on toiminut vasta muutaman vuoden. Äänestystuloksesta olen tietenkin onnellinen, sanoo ravintoloitsija Yoni Ichtertz.

Ravintolan lisäksi tällä kertaa kärkikolmikkoon mahtuivat Purebite sekä Teiskontien Neste K, joka on pyrkinyt profiloitumaan laadukkaalla lounaalla. Nuo kaksi ravintolaa ovat uudempia tulokkaita, 4 Vuodenaikaa taas Tampereella pitkäaikainen ja tuttu brändi. Tuo pitkäaikaisuus on Ichtertzin mukaan se menestyksen salaisuus.

– Ravintolabisnes on sillä tapaa kilpailtua, että puhutaan 3–4 vuoden kipurajasta. Tuo tarkoittaa sitä, että mikäli ravintola selviytyy tuon ajan yli, sen jälkeen on jo tasaisempaa, Ichtertz naurahtaa.

Ravintoloitsija on laittanut merkille, että Tampereelle on muutaman viime vuoden aikana tullut suorastaan kasapäin uusia, laadukkaita ravintoloita.

– Se on aivan loistava asia. Asiakkaan näkökulmasta nyt eletään hyvää aikaa. 4 Vuodenaikaa aloitti aikoinaan hyvään aikaan, sillä nyt esille nouseminen olisi paljon vaikeampaa kun kilpailu on kovempaa, Ichtertz arvioi.

Ichtertz aloitti työt Tampereella tammikuussa 2005. Sen jälkeen 4 Vuodenaikaa on kehittynyt brändiksi, joka tarkoittaa asiakkaalle toimivaa hinta-laatu -suhdetta sekä hyvää ja hyvin valmistettua lounasta.

– Jotta homma toimii, tarvitsemme tietyn asiakasmäärän joka päivä. Se tarkoittaa sitä, ettei hinta saa pelottaa asiakasta pois. Se tarkoittaa myös sitä, että asiakas pitää saada sitoutumaan, Ichtertz kuvailee.

Sitten on huomioitava myös se, että lounastauko on lyhyt ja asiakkaalla on usein kiire. Samaten on Ichtertzin mukaanhuomioitava se, että kaikki ravintolat tekevät lähtökohtaisesti hyvää ruokaa: silloin se ei voi olla myöskään kilpailutekijä.

– Ruuan on oltava hyvää, palvelun reipasta ja miljöön viihtyisä. Ne ratkaisevat.

Paras Tamperelainen Lounaspaikka 2018

1. 4 Vuodenaikaa, Kauppahalli 7,1%

2. Purebite 5,4%

3. Neste K Teiskontie 5,2%

4. Nanda Devi 4,7%

5. Bistro Venla 4,3%

6. 4 Vuodenaikaa, Pyynikki 3,0%

7. Ullan Grilli 2,9%

8. Ohana Grille 2,7%

9. Malabadi 2,4%

10. Sokos Herkku 2,4%

11. Pikkubistro Kattila 2,3%

12. Kauppahallin Pyörykkäbaari 2,2%

13. Tuhto 2,1%

14. Ikea, Lahdesjärvi 1,8%

15. Tapolan koju, Harjuntausta 1,6%

16. Wanha Tappi 1,6%

17. Ohranjyvä 1,6%

18. Gopal, Rongankatu 1,5%

19. Edun Herkkukeidas 1,5%

20. Tapolan koju, Tammelantori 1,4%

(äänestyksessä sai valita kolme suosikkiaan, äänestäjiä oli yhteensä 2379) Äänestyksen teknisestä toteutuksesta vastasi Tietoykkönen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

4 vuodenaikaa, Ohranjyvä ja mustamakkarakioski Tampereen parhaat lounaat - katso top 201.11.2013 16.42
4 vuodenaikaa, Maruseki, Veijon Kokkitykki ja Ritvan Kalakahvila Tampereen parhaat kalaravintolat - katso koko top 2031.10.2013 15.51
4 Vuodenaikaa laajenee kauppahallin päädyssä4.3.2013 09.58

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat