Paikalliset

"Juice ja Alatalo olivat riittävän erilaisia ihmisiä tullakseen toimeen"

KULTTUURI Vuoden lopussa julkaistavan leffan näyttelijöitä kuuluisat esikuvat jännittivätkin elokuvan keskeistä näyttelijäkaartia.

Pekka Strang, Antti Tuomas Heikkinen ja Riku Nieminen nähdään Juice-elokuvan avainrooleissa: Harri Rinteenä, Mikko Alatalona ja Juice Leskisenä.

Anna Salmisalo

Näyttelijä Riku Niemisen muuntautumiskyky tiedetään, ja sitä on vaadittu myös suurelta osin Tampereella kuvattavan Juice-elokuvan tuotannossa. Miehen paino on ollut vuoden aikana 68 kiloa ja nyt taas yli 90 kiloa.

– Alkuvuodesta kuvattiin Juicen nuoruuteen liittyviä kohtauksia, jolloin mies oli hyvin laiha. Siitä sitten lähdin kasvattamaan massaa, kymmenessä viikossa tuli 26 kiloa lisää, Nieminen kertoo.

Erittäin hyväkuntoisen näyttelijän ja reaalielämän Juicen suurin eroavaisuus löytyy juuri tästä.

– Juice ajatteli vähän sillä lailla, että hänen kroppansa on kaiken tiellä. Siitä syystä hän suhtautui siihen välinpitämättömästi, Nieminen vertaa.

Rumpali-Nieminen poimii Juicen parhaimman osaamisen nopeasti.

– Tekstin rytmittäminen on aivan uskomatonta. Se teki Juicesta Juicen.

Leskisen huonotkin vaiheet ovat näyttelijälle hyvin tiedossa.

– Varmasti yksi syy oli sekin, että Juice ajautui helposti seuraan joka ei ollut kenties hänelle parasta mahdollista, Nieminen pohtii.

Elokuva ei näyttelijän mukaan etene ajallisesti aivan taiteilija Leskisen elämän viimeisiin vuosiin. Nuoruusvuosia, Tampereelle-muuttoa sekä aikaa Mikko Alatalon ja Harri Rinteen kanssa kuvataan tarkasti. Rinteenä elokuvassa nähdään monista tuotannoista tuttu Pekka Strang. Rinteen ja Leskisen ristiriidat muistetaan hyvin, ja niitä leffakaan ei ehkä voi välttää.

– Juonesta en voi kertoa mitään, mutta odottaa saattaa että hahmojen välillä myös kipinät lentävät. Näkisin asian myös sillä tapaa, että kolmikon välisessä yhteistyössä se oli myös hyvin olennaista. Välissä oli sitten Alatalo ja sitten oli nämä kaksi hyvin verbaalisesti lahjakasta, voimakastahtoista kaveria, Strang analysoi.

Strang ei ole tavannut nykyisin Virossa asuvaa Harri Rinnettä. Mikko Alataloa esittävä Antti Tuomas Heikkinen on tavannut Alatalon kertaalleen.

– Kun minut valittiin rooliin, kieltämättä vähän jännitti että mitenköhän tuo tehdään. Alatalon tapaaminen auttoi paljon. Hän kannusti, että tee vaan sellainen rooli kun olet ajatellut.

Harri Rinteen ja Juice Leskisen välit eivät tietyn vaiheen jälkeen koskaan palanneet ennalleen. Alatalo ja Leskinen sen sijaan olivat kavereita loppuun asti. Miksi?

– Ensimmäisenä tulevat mieleen huumorintaju ja kunnioitus. Miehet olivat keskenään riittävän erilaisia tullakseen toimeen, Heikkinen pohtii.

Juice-elokuva

Elokuvan kuvaukset alkoivat maaliskuussa Tampereella, lisäksi elokuvaa on kuvattu Savossa.

Elokuva tulee ensi-iltaan 25. joulukuuta. Tuotannosta vastaa Yellow Film & TV.

Elokuvan ohjaa Teppo Airaksinen ja tuottaa Marko Talli.

Pääosassa Juice Leskisenä nähdään Riku Nieminen. Mikko Alataloa esittää Antti Tuomas Heikkinen ja Harri Rinnettä Pekka Strang. 11-vuotiaana Juice Leskisenä nähdään savolainen Silmu Ståhlberg.

Juice Leskisen kuolemasta tulee tämän vuoden marraskuussa kaksitoista vuotta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Riku Nieminen muuntautui hurjasti Juice-rooliin – 26 kiloa lisää painoa kymmenessä viikossa8.6.2018 14.50
Juice-elokuvan tuotanto ja muusikko tekivät sovinnon, taustalla väärinkäsitys - "Tietenkin maksamme asianmukaisen korvauksen"17.5.2018 20.13
Ensimmäiset kuvat julkaistu – Näyttääkö Riku tarpeeksi Juicelta? Ota kantaa27.3.2018 10.16

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat