Paikalliset

Nyt se on varmaa: Tampere ja Mänttä-Vilppula hakevat Euroopan kulttuuripääkaupungin statusta yhdessä – myös muut kunnat kutsuttu mukaan

Mänttä-Vilppulan kaupunginjohtaja Markus Auvinen ja Tampereen pormestari Lauri Lyly allekirjoittivat yhteistyön aiesopimuksen 14. kesäkuuta.

Riina Haapala

Tampereen pormestari Lauri Lyly ja Mänttä-Vilppulan kaupunginjohtaja Markus Auvinen allekirjoittivat torstaina 14. kesäkuuta kulttuuripääkaupunkihakuun liittyvän aiesopimuksen.

Tampereen ja Mänttä-Vilppulan kaupungit osallistuvat yhteistyössä vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunkihakuun ja valmistelevat yhteisen hakemuksen siten, että Tampere on päähakijakaupunki ja Mänttä-Vilppula pääkuntakumppani.

– Koko maakunnan näkökulmasta kannattaa satsata yhteen hakemukseen ja rakentaa monipuolinen ja vahva yhteistyöohjelma. Kaupungeilla on jo vahva yhteys kulttuuritarjonnan ja niihin liittyvien investointien kehittämisessä sekä saavutettavuuden parantamisessa, pormestari Lauri Lyly perustelee yhteistyösopimusta.

Kumpikin kaupunki on jo aiemmin ilmoittanut osallistuvansa hakuun. Mänttä-Vilppulassa asiasta päätettiin syksyllä 2016 ja Tampereella hakuun lähteminen vahvistettiin kaupunginhallituksessa 28.5.2018. Molemmat kaupungit olivat mukana myös vuoden 2011 kulttuuripääkaupunkihaussa.

– Hakuprosessilla luomme ainutlaatuisen ja vaikuttavan yhteistyön kaupunkien välille useaksi vuodeksi eteenpäin. Kulttuuri- ja taidetapahtumiemme kansainvälisen näkyvyyden kehittäminen vahvistaa merkittävästi matkailuelinkeinojamme, täsmentää kaupunginjohtaja Markus Auvinen.

Tavoitteena on valmistella päähakijakaupunki Tampereen nimellä hakemus, johon molemmat kaupungit rakentavat näkyvän sisältökokonaisuuden tukeutuen omiin vahvuuksiinsa. Mänttä-Vilppula on näkyvin pääkuntakumppani. Kumppaneiksi voidaan ottaa ja toivotaan myös muita Pirkanmaan kaupunkeja tai kuntia.

Tampere ja Mänttä-Vilppula tekevät hakemuksen valmistelusta tarkennetun yhteistyösopimuksen 31.10.2018 mennessä. Molemmat kaupungit vastaavat itse omista hallinnollisista kuluistaan. Varsinaisesta toiminnasta aiheutuvista kuluista, valmistelukustannuksista ja vastuista sovitaan tarkennetussa sopimuksessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Ratikkataiteen koordinaattori on valittu – "Kun Tampere hakee kulttuuripääkaupungiksi, ei merkitys ainakaan vähene"31.5.2018 09.15
Tampere hakee Euroopan kulttuuripääkaupungiksi – myös Mänttä-Vilppula mukana kisassa30.5.2018 15.25
Vasemmistoliitolta tukea Työväen Teatterille: "Euroopan kulttuuripääkaupungiksi pääseminen on vaarassa"26.1.2018 09.12

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat