Paikalliset

Tahmelan monitoimitalon kohtalosta toive – "Halutaan säilyvän yleishyödyllisellä sosiaalisella toimijalla"

Uramonkadulla sijaitsevan vanhan huvilan kohtalo on ollut jonkin aikaa vaakalaudalla. Kuva vuodelta 2009.

Pispan suvun edustajat, A-killan entiset ja nykyiset käyttäjät, eri yhdistysten edustajat ja paikalliset asukkaat ilmaisivat huolensa Tahmelan monitoimitalon kohtalosta A-killan järjestämässä tiedotustilaisuudessa tiistai-iltana Tampereella. Tahtotila on selkeä: talon halutaan säilyvän yleishyödyllisellä sosiaalisella toimijalla.

Tampereen kaupungin asunto- ja kiinteistölautakunnan valmisteluun tuleva Tahmelan monitoimitalon myynti aiheutti kiivasta keskustelua täydessä salissa. Nykyisen toimijan, A-killan sopimuksen loppuessa tänä kesänä, kulttuurihistoriallisesti merkittävän yhteiskäytössä olevan huvilarakennuksen kohtalo on Kiinteistötoimen johtaja Virpi Ekholmin mukaan vielä täysin avoin.

Ekholm sai vastata useisiin kymmeniin puheenvuoroihin kaksituntisessa tiedotustilaisuudessa. Kaikki puheenvuorot koskivat kiinteistötoimen menettelyä.

Paikalla olleet alkuperäisen omistajasuvun edustajat, Maija ja Kaija Pispa, muistuttivat kiinteistötoimen johtajaa, että myyminen yksityiseen käyttöön on vastoin alkuperäistä sopimusta:

Sulo Pispa halusi myydä huvilan Tampereen kaupungille. Hän nimenomaan ei halunnut myydä sitä yksityiselle ajatellessaan huvilan ja sen tontin joutuvan keinottelijoiden käsiin. Huvila tontteineen myytin vuonna 1951 halvalla hinnalla, sillä ehdolla, että huvila tulee yleishyödylliseen sosiaaliseen käyttöön. On myös tieto, että tonttia ei saanut lohkaista, vaan se piti säilyttää kokonaisena, omistajat kommentoivat.

Keskustelussa oltiin yksimielisesti sillä kannalla, että kaupungille siirtyneen kiinteistön käytössä tulee edelleen ensisijaisesti ottaa huomioon vähäosaiset kaupunkilaiset ja sosiaalisen tilan jatkuva tarve. A-killan lähtö vanhasta huvilasta on kuitenkin ollut yhden näkemyksen perusteella seurausta yhdistykselle epäedullisesta kilpailutuksesta, eikä lähtö Uramonkadulta ole ollut A-killan toiminnanjohtajan mukaan helppo ratkaisu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat