Linnunpoikanen kuoli tupakantumppiin Tampereella

Toni Tervo / ESM Arkisto

Maahan viskattu tupakantumppi koitui pienen koskelon poikasen kohtaloksi Tampereella. Tamperelainen eläinlääkäriasema Omaeläinklinikka Tampere kertoo Facebookissa pienestä koskelosta, joka oli jäänyt jälkeen emostaan ja sisaruksistaan.

– Löytäjä oli tehnyt juuri niinkuin pitääkin: seurasi tilannetta kauempaa muutaman tunnin ajan. Emo ei kuitenkaan palannut ja poikanen alkoi vaikuttaa nuupealta, Facebookissa kerrotaan.

Löytäjä toimitti koskelon klinikalle, ja poikanen sai ensiapuna nesteytystä ja ravintoa. Poikasen tila kuitenkin huononi hiljalleen hoidosta huolimatta ja lopulta lintu menehtyi.

– Hoitajamme Laura suoritti ruumiinavauksen ja teki ikävän löydön poikasen vatsasta: kuolemansyy on mitä todennäköisimmin ollut poikasen kokonaisena nielemä tupakan filtteri, joka oli hiljalleen imenyt nestettä poikasen ravinnosta ja täyttänyt linnun vatsan.

Pidetään siis roskat pois sekä luonnonvaraisten eläinten että lemmikkien ulottuvilta ja toimitetaan ne suoraan roskakoriin, Omaeläinklinikalta kehotetaan.

EDIT 13.6.2018: Korjattu klinikan nimi muotoon Omaeläinklinikka

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat