Puheenaihe

Rikkoutuuko 1 000 km/h? Bottas ja Rovanperä nousevat uudelle tasolle – "En tiedä yhtään mitä odottaa"

Valtteri Bottas.

MTV:n uutisvideo

F1-tähti Valtteri Bottas ja rallilupaus Kalle Rovanperä osallistuvat 16. kesäkuuta Flying Finn -näytökseen Tikkakoskella. Tapahtuma on osa ilmavoimien satavuotisjuhlaa.

Suomen suurimpiin moottoriurheilutähtiin lukeutuvat Bottas ja Rovanperä nousevat itsekin ilmaan ja ottavat toisistaan mittaa Hawk-hävittäjäkoneilla. 

Molempien hävittäjien ohjaamossa istuu Suomen eturivin ilmataisteluopettajat.

– On kunnia juhlistaa ilmavoimien juhlavuotta ja lentää AKK:n Flying Finn -siipitunnuksen alla. Sain itse tärkeää apua lajiliiton nuorisopolulta urani alkuvaiheilla. En tiedä yhtään mitä odottaa tulevalta lentonäytökseltä, mutta uskon että Hawks-lentäjät tulevat tarjoamaan minulle ainutlaatuisen kokemuksen mikä jää mieleeni ikuisesti, Bottas sanoi AKK:n tiedotteessa.

– Varmasti juuri ennen hävittäjään astumista tulee sama tunne kuin ennen lähtöä erikoiskokeelle: mahanpohja kertoo että "nyt mennään". On mahtava päästä Valtterin kanssa taivaalle ja kokemaan, mitä ilmavoimien huippulentäjät osaavat. Nyt meitä on useampikin Flying Finn yhdessä näyttämässä, millaisiin huippusuorituksiin Suomen ykköspilotit ja -kuskit yhdessä pystyvät, kertoi puolestaan Rovanperä.

Hawk-harjoitushävittäjän suurin lentonopeus on 1 038 kilometriä tunnissa 3 355 metrissä lennettynä. Se vastaa 0,88 machia. Syöksyssä hävittäjä on ylittänyt 1 machin, kertoo Wikipedia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat