Paikalliset

Marko tekee nyt työnsä Bangkokista käsin – "Olut maistuu oluelta, mutta kokemus 54. kerroksen kattobaarissa on hieman erilainen"

TYÖELÄMÄ Suomessa on harjoiteltu työntekoa poikkeuksellisessa keväthelteessä. Bangkokissa Marko Rasinmäellä sama jatkuu koko vuoden.

Vuoden 2017 loppupuoli ei Marko Rasinmäen elämässä sujunut niin kuin Strömsössä.

Syksyllä katkesi pitkäaikainen parisuhde ja joulukuussa loppuivat työt.

Muutama päivä töiden loppumisen jälkeen tamperelainen päätti kääntää uuden sivun elämässään. Hän osti menolipun Thaimaahan.

Nyt Rasinmäki tekee työtä ikuisessa kesässä.

– Ajattelin, että jos en nyt tähän saumaan lähde ulkomaille, niin ei tule koskaan lähdettyä, toteaa TTY:ssä tietojohtamista opiskellut 29-vuotias Rasinmäki.

Huhtikuussa alkoi toistaiseksi vuoden mittaiseksi tehty pesti e-ville.com-verkkokaupan asiakkuuspäällikkönä. Työ pitää sisällään asiakaspalvelutyötä ja verkkokaupan asiakaskokemuksen kehittämistä. Nyt työn alla on ratkaisu, miten voi seurata paremmin Kiinasta tulevien ostosten kulkua.

E-ville.com:n kuusihenkisen Bangkokin tiimin työnantajana Thaimaassa toimii suomalaisten perustama Iglu. Sen toimisto sijaitsee yhdessä Bangkokin liike-elämän keskuksista lähellä kahta ilmajuna-asemaa.

– Saavun toimistoon arkisin kello 9–10:n aikaan, käymme suomaisella työporukalla lounastamassa lounasruokalassa ja lopettelen työt kello 18–19:n välissä.

Aamusta iltaan kestävistä työpäivistä huolimatta vapaa-ajalla riittää tekemistä. Thaimaassa asuvien suomalaisten kanssa Rasinmäki katsoo jääkiekkoa, käy yhdessä välillä myöhäisellä lounaalla tai juhlimassa.

– Tyttöystävän kanssa Thaimaassa löytyy aina jotain tekemistä. Olut maistuu melko lailla oluelta täälläkin, mutta jos menet yhteen Bangkokin top 20 kattobaarista, se viiden euron olut-kokemus on hieman erilainen siellä 54. kerroksen lämpimässä iltatuulessa nautittuna, tiivistää Rasinmäki.

Rasinmäki asuu 30-kerroksisessa osakehuoneistossa, jonka kattoterassilla on yhteiskäytössä oleva uima-allas, kuntosali, puutarha ja sauna. Vuokra sähköineen ja vesineen on alle 500 euroa kuussa. Työmatkaa on neljän pysäkkivälin verran.

– 2–3 kertaa viikossa käyn yläkerran salilla. Muutoin vapaa-ajalla pelailen pelejä netissä suomalaisten ystävien kanssa ja yritän tehdä pienimuotoista sijoitustoimintaa tulevaisuutta varten.

Jos Suomessa on toukokuussa harjoiteltu työntekoa poikkeuksellisessa helteessä, on Bangkokin keskilämpötila koko vuoden välillä 26–30 astetta.

– Arki on arkea täälläkin. 80 prosenttia on samanlaista kuin Suomessakin, mutta se 20 prosentin ero johtuu kokemuksien runsaudesta ja hintatasosta.

Pitkän tähtäimen suunnitelmia Rasinmäki ei ole tehnyt.

– Se tieto helpottaa myös, että Suomeen voi aina palata, vaikka vuosien jälkeenkin. Tällä hetkellä kuitenkin nautin elämästä täällä. Onneksi Thaimaa on suosittu lomakohde, joten ystäviä ja perhettä voi nähdä täälläkin sen lisäksi että itse käy välillä Suomessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tutkimus paljastaa: työelämässä jaksaminen huolettaa suomalaisia – asiantuntija antaa helpot neuvot hyvinvoinnin parantamiseksi31.5.2018 05.05
Tamperelaisen Nurmen Pertin mukaan on nimetty sali Thaimaassa 18.8.2017 20.00
Etätöistä on tullut osalle palkkio – henkilöstöpomo: "Pahimmillaan etätyöpäivillä ei ole paljoakaan tekemistä töiden kanssa"17.10.2017 06.40

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat