Paikalliset

Pinkkiä ratikkaa ei luvata suorilta käsin, mutta Tampereelle on ehkä tulossa 1–3 teemallista vaunua

Viitekuva

Tampereen kaupunginhallitus käsittelee ensi maanantaina valtuustoaloitteen, jossa vaaditaan pinkin värin ottamista mukaan ratikan yhdeksi värivaihtoehdoksi.

Päätösehdotuksessa todetaan, että vaunujen muotoilun ja värien suunnittelu etenee nyt asiantuntijatyönä. Suunnittelussa otetaan huomioon sekä keväällä toteutettu kysely brändiväreistä että valtuustoaloite pinkistä väristä.

Tampereen Raitiotien brändivärit nojaavat tamperelaiseen perinteeseen.

– Tähän perinteeseen kuuluu myös rohkeus ja ennakkoluulottomuus, joka tulee näkymään myös Tampereen raitiotiejärjestelmän ja vaunujen jatkosuunnittelussa, kaupunginhallituksen päätösehdotuksessa todetaan.

Kahdelle ensimmäiselle vuonna 2021 avattavalle linjalle hankitaan 19 raitiovaunua. Tavoitteena on, että kaupunki varaa 1–3 raitiovaunun ulkopinnat kokonaisuudessaan kaupunkimarkkinoinnin tarpeisiin.

– Nämä teemalliset vaunut tulevat eroamaan vaunujen perusvärityksestä kulloinkin valittavan teeman mukaisesti. Teemoja voidaan valita myös asiakas- ja asukaskyselyiden perusteella.

Lopullinen raitiovaunujen muoto ja väri julkaistaan Tampereen Raitiotie Oy:n hallituksen päätökseen perustuen syksyllä 2018.

Tulevien raitiovaunujen täysikokoinen malli tulee Tampereelle vuodenvaihteessa. Tällöin kaikilla on mahdollisuus tutustua tulevan raitiovaunun ulkomuotoon ja vaunun sisätiloihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Pinkki kansanliike: Tampereen ratikan väristä on tehty valtuustokysely 11.4.2018 07.00
Ratikkataiteen koordinaattori on valittu – "Kun Tampere hakee kulttuuripääkaupungiksi, ei merkitys ainakaan vähene"31.5.2018 09.15
Raitiotie räväyttää Tampereen juhlapäivän kunniaksi: Pysäkistäkin tulee pinkki29.9.2017 09.19

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat