Paikalliset

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Anni Swan -palkinto on jaettu –Perusteena Viisi villiä Virtasta

Anneli Kanto

Marek Sabogal

Kirjailija Anneli Kanto on voittanut Anni Swan -palkinnon.

Anni Swan -mitali on maamme vanhimpia lasten- ja nuortenkirjapalkintoja.

Palkinnon myöntää IBBY Finland (vuoteen 2003 asti Suomen nuortenkirjaneuvosto – Finska Ungdomsboksrådet). Palkinto jaetaan joka kolmas vuosi erittäin korkeatasoiselle kotimaiselle lasten- tai nuortenkirjalle.

Palkintona on akateemikko Wäinö Aaltosen suunnittelema hopeinen mitali. Mitali myönnetään Kannolle kuvakirjasarjasta Viisi villiä Virtasta. Virtasen lapset ja pentu (2015), Perttu Virtanen ja varkaus (2016) ja Vilma Virtanen virpomassa (2017) käsittelevät monia perheitä askarruttavia asioita, kuten esimerkiksi miten toimia, kun lapset haluavat lemmikin tai lapsi varastaa kaupasta?

Valintaraadin mukaan Anneli Kanto on monipuolinen pirkanmaalainen kirjailija ja käsikirjoittaja. Hänen laaja lasten- ja nuortenkirjatuotantonsa sisältää kuvakirjoja, runoja, fantasiaa ja eri-ikäisille suunnattuja lasten- ja nuortenkirjoja.

– Anneli Kanto kirjoittaa koukuttavasti. Tarinat kestävät useita lukukertoja ja soveltuvat yhteisiin ja itsenäisiin lukuhetkiin. Teksti on sujuvaa ja selkeää. Kirjailijan tapa käsitellä ongelmia ja niiden ratkaisua on raikas, tuore ja eettinen. Lapset ratkaisevat ongelmat yhdessä. Sisaruus herättää kateutta, närää ja kiukkua mutta tosi tilanteessa yhteishenki on vahva.

Noora Katto on kuvittanut kirjasarjan ilmeikkäästi, tunteikkaasti ja värikkäästi. Viisi villiä Virtasta -sarja on nuoren kuvittajan ja kokeneen ja taitavan kirjoittajan notkeaa yhteistyötä, toteaa raati.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat