Paikalliset

Hurjasta sotadraamasta Ehtoolehdon sankariksi – Mari Turusen kesä menee Pyynikin kesäteatterissa

Tom Lindholm ja Mari Turunen nähdään Ehtoolehdon sankareissa yli 90-vuotiaiden vanhusten rooleissa. 

Pekka Ruissalo

Pyynikin kesäteatterin näytelmänä nähdään kesällä kirjailija Minna Lindgrenin kirjasarjaan perustuva Ehtoolehdon sankairt. Kyseessä on samalla kantaesitys, jossa kirjasarjasta tutut hahmot nähdään ensimmäistä kertaa myös näyttämöllä.

Esityksiä on kesän aikana luvassa tiukka rypistys, yhteensä 52 kappaletta. Ensi-ilta on luvassa 15. kesäkuuta. Työrupeama tarkoittaa samalla myös sitä, että Tampereen Teatterista tuttu Mari Turunen pitää hieman lyhyemmän kesäloman.

– Se on muistettava, että valinta on näyttelijältä aina täysin vapaaehtoinen. Nyt minulla on kokonaisuudessaan hieman kevyempi vuosi, joten kesäteatteri mahtui sekaan oikein erinomaisesti, Turunen korostaa.

Viimeksi Turunen nähtiin Tampereen Teatterin Teatteri taistelussa-näytelmässä. Tuota työtä voi pitää näyttelijän kannalta erittäin hurjana.

– Kyllä se oli vaikuttava kokonaisuus tehdä. Lisälatausta antoi se, että olimme koko ajan aivan autenttisilla tapahtumapaikoilla, Turunen sanoo.

Muuntautuminen hupaisampaan rooliin sujui vaivattomasti.

– Toki on muistettava, että tämä näytelmä käsittelee huumoristaan huolimatta erittäin vakavia asioita. Kun ihminen on iältään yli 90 vuotta, elämän ja kuoleman syvin olemus tulee monella tapaa esiin, ja sitä Minna Lindgren kuvaa tekstissään mielestäni jopa ainutlaatuisella tavalla. Teksti on samalla hykerryttävän hauskaa että myös täysin uskottavaa, vakavaa materiaalia, Turunen huomauttaa.

Lisää Ehtoolehdon sankarit-näytelmästä voit lukea lauantain printti-Tamperelaisesta.

Uutista päivitetty 30.5. kello 16.00: Korjattu kesällä nähtävien esitysten määrä sekä täsmennetty kahden hahmon välistä näytelmäsuhdetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat