Paikalliset

Nokialaiskävelijä Jarkko Kinnunen suhtautuu lajiinsa brutaalilla huumorilla – "Hyvässä kunnossa kävelee maalista omin jaloin pois, muuten ei"

Kävelijä Jarkko Kinnunen nähdään kesällä myös Suomi-Ruotsi -maaottelussa. Urheilija toivoo, että ruotsalaiset antavat suomalaisille riittävästi vastusta.

Pekka Ruissalo

Yksi alkavan kesän mielenkiintoisimmista täkäläisistä urheilijoista on kävelijä Jarkko Kinnunen. Todellisen kuninkuuslajin, 50 kilometrin kävelyn, nokialainen taitaja on odottanut, koska saa aikaiseksi arvokilpailuissa kuntoaan vastaavan suorituksen. Mies on jo toki kokenut arvokisakävijä, mutta erilaiset syyt ovat aiheuttaneet sen, ettei tulos ole välttämättä koskaan vastannut täysin sitä mitä mies on itse odottanut.

– Pistesijaa lähden tavoittelemaan EM-Berliinistä. Harjoituskausi on sujunut tähän asti varsin hyvin, vuodenvaihteessa oli pieniä vaivoja takareiden kanssa mutta tähän vuoteen tullessa kaikki on mennyt suunnitellusti, Kinnunen kertoo.

Menestys ei varmasti jää ainakaan valmentajasta kiinni. Miestä on valmentanut kolmen vuoden ajan todellinen ääriurheilija, suomalaisen kestävyysurheilun ja kärsimyksen superveteraani Valentin Kononen.

– Kun puhutaan 50 kilometrin kävelystä, niin treeneissähän en vedä koskaan niin pitkää matkaa. 40 kilometriä tai 45 on vielä sellainen, joka tehdään. Kilpailusuorituksessa viimeisen kympin osalta puhutaan siitä, että kaikki tapahtumat käydään korvien välissä. Vallu on puhunut siitä paljon, että viimeiset kilometrit ratkaistaan ja tehdään pään sisällä, Kinnunen sanoo.

Myös Kinnunen itse on valahtanut tatamiin useampaan otteeseen arvokisakävelyn päätteeksi. Katsojalle ei varmasti ole jäänyt koskaan epäselväksi, etteikö mies olisi antanut kaikkeaan radalle. Vuonna 2010 EM-kisoissa miehen silloinen valmentaja Kari Ahonen joutui käytännössä puoliväkisin ottamaan Kinnusen pois radalta 45 kilometrin jälkeen. Ahosen ja joukkueen lääkärin mukaan Kinnusen terveys olisi ollut vakavassa vaarassa, jos hän olisi riuhtonut kilpailun loppuun.

Kävelijä itse suhtautuu asiaan lähes raa`alla huumorilla.

– Niin sitä sanotaan, että hyväkuntoiset kävelevät omin jaloin maalipaikalta pois ja huonokuntoiset eivät, Kinnunen murjaisee.

Tampereella järjestettävän Suomi-Ruotsi -maaottelun ennakkotunnelmista ja odotuksista on luettavissa lisää ensi keskiviikkona ilmestyvästä Tamperelaisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Ruotsi-ottelu viikonloppuna – Lippuja myydän nyt kovaa vauhtia!30.8.2016 15.06
"Ruotsi-ottelu sytyttää aina!" – Katso video!8.8.2016 18.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat