Paikalliset

Keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska Tampereen sote-kapinasta: "Teatterit hoitakoon näytelmät, valtuusto keskittyköön kaupungin kehittämiseen"

Jouni Ovaska (kesk.)

Katri Hyväkkä

Keskustan puoluesihteeri ja Tampereen Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Jouni Ovaska tyrmää vihreiden Jaakko Mustakallion valtuutetuille lähettämän sote- ja maakuntauudistuksen lausuntoluonnoksen.

– Tämä näyttää pahasti vihreiden valtapolitiikalta. Toivon, etteivät muut ryhmät lähde vihervasemmistolaisten eduskuntavaalikampanjointiin, Ovaska toteaa.

Pääkaupunkiseudun kuntien valtuustot kokoontuivat maanantaina laatimaan yhteistä lausuntoa eduskunnalle sote- ja maakuntauudistuksesta. Nyt osa valtuutetuista haluaa laatia samankaltaisen lausunnon Tampereella.

– Pirkanmaalla on viety uudistusta määrätietoisesti eteenpäin Tampereen ja muiden kuntien yhteistyöllä. Erona pääkaupunkiseudun toiminnalle on kyky nähdä eteenpäin. Peruuttamalla sinne ei päästä.

Ovaska muistuttaa, ettei uudistus ole kerralla valmis.

– Keskustelussa unohtuu kokonaan, mitä tapahtuu, jos pitkään valmisteltu uudistus kaadetaan ja valmistelu aloitetaan taas alusta.

Ovaskan mukaan Keskustan valtuustoryhmä ei halua Tampereelle samanlaista teatterikokousta kuin pääkaupunkiseudulla, jossa valtuutetut buuasivat toistensa puheiden päälle.

– Tamperelaiset teatterit hoitakoon näytelmät, valtuusto keskittyköön kaupungin kehittämiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tamperelaisvaltuutetut haluavat kaataa sote-uudistuksen – kriittinen lausunto valtuuston käsittelyyn16.5.2018 11.08

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat