Puheenaihe

HS: Securitas joutuu maksamaan korvauksia entiselle työntekijälleen – vartiointifirma syyllistyi syrjintään irtisanomalla diabetesta sairastavan vartijan

Kuvituskuva.

Kuvituskuva

Helsingin hovioikeus on todennut turvallisuuspalveluyritys Securitaksen syyllistyneen syrjintään irtisanoessaan diabetesta sairastavan vartijan ilman kunnollista syytä, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Hovioikeus piti yrityksen toimintaa varsin moitittavana.

HS:n mukaan kyseessä oli vuosien riita. Securitas purki työntekijänsä työsuhteen koeajalla. Securitas vetosi siihen, ettei diabetesta sairastava voi työskennellä vartijan tehtävissä, joihin kuuluu yksin työskentelyä, vuorotyötä ja voimankäyttötilanteita. Hovioikeuden näkemyksen mukaan mitään tosiasiallista syytä irtisanomiselle ei kuitenkaan ollut.

Tuomion mukaan Securitas on linjannut diabeteksen ja epilepsian esteiksi vartijana työskentelyyn. Securitaksen mukaan kyseinen työntekijä ei ollut työhönoton yhteydessä kertonut, että hän sairastaa diabetesta. Yritys vetosi myös siihen, ettei työntekijä läpäissyt kuntotestiä, jonka läpäisemistä yrityksen vartijoilta edellytetään.

Irtisanottu vartija itse ei kokenut, että diabetes oli vaikuttanut hänen työkykyynsä vartijana, koska hän oli tehnyt vastaavaa työtä jo vuosien ajan. Työntekijän mukaan työhöntulotarkastuksen tulokset eivät olleet vielä yrityksen tiedossa, kun irtisanomisesta päätettiin.

Securitas joutuu maksamaan entiselle vartijalleen 6 600 euroa korvauksia työsuhteen perusteettomasta päättämisestä sekä 525 euroa irtisanomisajan palkkana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat