Puheenaihe

Uudenmaan ja Lapin matkailu huikeassa kasvussa – Japanilaisten matkailijoiden määrä romahti Uudellamaalla

Johanna Erjonsalo

Ulkomaalaisten matkailijoiden virta Suomeen jatkoi kasvuaan maaliskuussa. Suurimman osan yli puolesta miljoonasta yöpyvästä matkailijasta haalivat Uudenmaan ja Lapin matkailuliikkeet.

Kaikista ulkomaisista yöpymisistä Uudenmaan ja Lapin osuus oli 73 prosenttia.

Tilastokeskuksen mukaan ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset lisääntyivät maaliskuussa 7,7 prosenttia vuotta aiempaan verrattuna.

Uudellamaalla ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset lisääntyivät 5,5 prosenttia ja Lapissa 16 prosenttia.

Uudellamaalla nähtiin eniten venäläisiä ja saksalaisia turisteja. Lappi taas oli ranskalaismatkailijoiden suosiossa. Myös saksalaiset, hollantilaiset ja britit suosivat Lappia.

Hollantilaisten yöpymiset lisääntyivät Lapissa 46,6 prosenttia ja ranskalaisten sekä saksalaisten yöpymisissä oli 19–21 prosentin kasvu.

Japanilaisten matkailijoiden virta tyrehtyi maaliskuussa. Uudellamaalla japanilaisten yöpymisiä kirjattiin maaliskuussa 51 prosenttia ja Lapissa noin 10 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Japanilaisia saapui lähes pelkästään Uudellemaalle ja Lappiin.

Koko maan tasolla venäläiset olivat maaliskuussa suurin ulkomaisten matkailijoiden ryhmä.

Tilastokeskuksesta kerrotaan, että alkuvuonna tärkeimmistä Suomeen suuntautuvista matkailijamaista eniten lisääntyivät espanjalaisten ja kiinalaisten yöpymiset. Kiinalaisten yöpymisten määrä kohosi runsaaseen 90 000 vuorokauteen, mikä oli noin 27 prosenttia enemmän kuin tammi-maaliskuussa 2017. Espanjalaisten yöpymisiä kirjattiin majoitusliikkeissä lähes 41 000 vuorokautta, mikä oli yli 36 prosenttia viimevuotista enemmän.

Maaliskuussa tilastoituja yöpymisiä oli kaikkiaan runsaat 574 000.

Näistä Uudellamaalla ja Lapissa yöpyi 210 000 ulkomaalaista matkailijaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Ministeriö käynnisti matkailudiilin – Kasvava ala kaipaa apua työllistämisessä7.3.2018 13.34
Suomen matkailu kasvaa Ruotsiakin nopeammin – "Täällä määritelläänkin nyt uusiksi matkailun luksuksen käsitettä"16.2.2018 06.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat