Paikalliset

TAYS:n toimialuejohtaja väärän vainajan luovuttamisesta – IS: "Tämän ei pitäisi olla mitenkään mahdollista"

Taysissa järkytyttiin tehdystä virheestä.

Pekka Ruissalo

Kaupunkilehti Tamperelainen uutisoi aiemmin keskiviikkona Tampereen yliopistollisen keskussairaalan tekemästä virheestä, jossa omaisille oli luovutettu vahingossa väärä vainaja. Sairaanhoitajapiirin vainajatoiminnasta vastaava toimialuejohtaja Sally Järveläkertoo asiasta järkyttyneenä Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Se selvisi silla lailla, että kun toukokuun alussa vahingossa luovutetun vainajan haku oli maanantaina ajankohtainen, huomattiin, että hän puuttuu. Siinä kohtaa virhe huomattiin ja heti reagoitiin, kun varmistui, että mitään muuta sekaannusta ei ole voinut tapahtua. Sen jälkeen tapahtumainkulku aukeni nopeasti, Järvelä kertoo haastattelussa.

– Ainakin neljä kohtaa olemme tunnistaneet, joissa virhe olisi pitänyt saada kiinni. Normaalitoiminnassa tämän ei pitäisi olla mitenkään mahdollista. Tämä on aivan traaginen sattuma, järkyttynyt Järvelä kuvaa tapahtumien kulkua.

Taysin oma työntekijä oli ollut mukana luovutuksessa. Järvelän mukaan tässäkään vaiheessa virhettä ei ollut havaittu.

– Me olemme aina mukana luovutuksessa. Työntekijämme tarkistaa järjestelmästä paikan, missä vainaja on ja varmistaa, että paikka avautuu hakijoille. Hautaustoimisto valmistelee vainajan siirtoa varten. Jotkut toimistot pukevat vainajan meidän tiloissamme, mutta käytännöt vaihtelevat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat