Paikalliset

Varsovassa jaetaan lauantaina arvostettu museopalkinto – Tampereelta kaksi ehdokasta

Kalle Kallion johtama Lenin-museo on ehdolla Vuoden eurooppalaiseksi museoksi.

Marjo Rämö

Arvostetun Vuoden eurooppalainen museo -kilpailun (European Museum of the Year Award 2018) voittaja julkistetaan Varsovan juutalaismuseossa Puolassa lauantaina.

Yksi kilpailun neljästäkymmenestä finalistista on Lenin-museo Tampereelta.

Suomalaisista museoista mukana ovat myös Helsingin kaupunginmuseo ja Museokeskus Vapriikki. Finaalia seurataan Suomessa suurella jännityksellä, sillä suomalainen museo ei ole koskaan voittanut kilpailun pääpalkintoa.

Koko maanosan kattavassa museokilpailussa on jaossa pääpalkinnon lisäksi useita temaattisia palkintoja. Kilpailukategorioiden voittajat valitsee kansainvälinen arviointiraati, joka on seulonut ehdokkaat syksyn 2017 aikana toteutettujen arviointikäyntien perusteella. Yksi tämän vuoden ennakkosuosikeista on Viron uusi kansallismuseo. Vuonna 2017 pääpalkinnon voitti Geneven etnografinen museo.

Lenin-museo on kilpailijakaartin pienimpiä museoita. Se erottuu joukosta rohkealla muutosvalmiudellaan ja paikoin vaikealla aihepiirillään. Vuonna 1946 perustettu museo keskittyi viime vuosiin saakka Leninin elämään ja henkilöön. Alkuvuodesta 2014 Työväenmuseo Werstaan kanssa yhdistynyt Lenin-museo avautui täysin uudistettuna kesäkuussa 2016.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat