Paikalliset

Tampereelle kolmas merkillinen ravintola – Keliakiakiitto antoi tunnustuksen gluteenittomasta ruuasta

Keliakialiitto on myöntänyt Gluteenittoman palvelun merkin Luomuravintola Timjamille. Ravintola huolehtii Tampereen steinerkoulun oppilaiden, opettajien ja muun henkilökunnan lounaasta, oppilaiden välipaloista ja koulun vierasruokailusta.

Keliakialiitto on myöntänyt Gluteenittoman palvelun merkin Luomuravintola Timjamille.

Ravintola huolehtii Tampereen steinerkoulun oppilaiden, opettajien ja muun henkilökunnan lounaasta, oppilaiden välipaloista ja koulun vierasruokailusta. Lounaita valmistetaan päivittäin noin 600 annosta. Timjami on myös kaikille avoin ravintola ja kahvila.

– Halusimme varmistaa, että meillä on myös gluteenittomuuden suhteen kaikki hyvin, ettemme vain luule, että asia on niin. Oli hienoa, että asioista saattoi kysyä lisää. Luomuasiat meillä on auditoitu jo aiemmin, kertoo Luomuravintola Timjamin toimitusjohtaja Merja Jokiniemi.

Timjamin lounas on tarjolla arkisin kello 11–13.

Keliakialiitto kehitti Gluteenittoman palvelun merkin helpottamaan gluteenitonta ruokailua kodin ulkopuolella.

Merkki on tarkoitettu kahviloille ja ravintoloille. Merkin avulla yritys kertoo helposti gluteenittomien annosten saatavuudesta asiakkaalle ja asiakas puolestaan voi luottaa gluteenittomaan osaamiseen yrityksessä.

– Ensimmäiset Gluteenittoman palvelun merkit myönnettiin Suomessa huhtikuussa 2017 ja yritysten määrä kasvaa koko ajan. Tällä hetkellä merkin saaneita yrityksiä on 8. Ajankohtaiset tiedon merkin saaneista yrityksistä löytyy Keliakialiiton verkkosivuilta, kertoo tuoteasiantuntija Marjo Jokinen Keliakialiitosta.

Gluteenittoman palvelun merkin saadakseen yrityksen on kouluttauduttava ja todistettava osaamisensa gluteenittomuudesta. Gluteenittomuuden toteutuminen yrityksessä käydään tarkistamassa paikan päällä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat