Paikalliset

"Erottamisesta päättivät muut" – Vasemmistoliiton mukaan koalition pelisäännöt olivat epäselvät

Vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja Mikko Aaltonen.

Petteri Mäkinen/Tamperelaisen arkisto

Vasemmistoliiton mukaan koalition jättäminen ei ollut valtuustoryhmän oma päätös, vaan muut ryhmät erottivat ryhmän koalitiosta.

Muut koalition valtuustoryhmät lähettivät torstaina tiedotteen, jonka mukaan Vasemmostoliitto on "jättäytynyt" koalition ulkopuolelle äänestämällä talouden tasapainottamispakettia vastaan..

Vasemmistoliiton mukaan koalition pelisäännöistä ei oltu yksiselitteisesti sovittu.

– Koalition tilanteesta ja toiminnan pelisäännöistä käytiin ryhmien kesken neuvottelu maanantaina 30.4.2017 ja vasemmistoliiton ryhmäpuheenjohtaja Mikko Aaltonen osallistui neuvottelun alkuun. Tämän jälkeen koalition toiminnasta ei ole vasemmistoliiton kanssa neuvoteltu, toteaa Vasemmistoliiton ryhmä omassa tiedotteessaan.

Vasemmistoliiton ryhmä esitti, että sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakasmaksuja ei koroteta eikä uusia maksuja oteta käyttöön ikäihmisten palveluissa. Ryhmä esitti myös, että Nekalan kirjaston lakkauttaminen poistetaan ohjelmasta ja kirjaston toimintaan varataan määrärahat jatkossakin.

– Kyse ei ole pisteiden keräilystä vaan periaatteesta, eikä vasemmistoliitto pidä perusteltuna vaatimusta koalition sisäisestä täydellisestä samanmielisyydestä, ryhmä puolustautuu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat