Paikalliset

"Rusinoiden poimiminen pullasta ei käy vaikeassa taloustilanteessa" – Vasemmistoliitto ulos koalitiosta

Pekka Ruissalo

Tampereen kaupunginvaltuuston Vasemmistoliiton valtuustoryhmä ei jatka Tampereen valtakoalitiossa.

Muiden ryhmien mukaan Vasemmistoliitto jättäytyi pois koalitiosta äänestyspäätöksillään talouden sopeuttamisohjelmasta.

Asiasta tiedottivat tänään iltapäivällä pormestari Lauri Lyly (sd) ja muiden koalition valtuustoryhmien vetäjät.

– Valtuustoryhmien välisissä neuvotteluissa on todettu, että Tampereen kaupungin talouden tasapainottaminen on yksi keskeisimmistä valtuustokauden ja pormestariohjelman asioista. Kaupunginvaltuusto käsitteli yhdessä valmisteltua ja neuvoteltua talouden tasapainottamisohjelmaa maanantaina 23. huhtikuuta 2018. Päätöksenteon yhteydessä Vasemmistoliiton valtuustoryhmä äänesti esitettyä ohjelmaa vastaan, todetaan tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan pormestarikoalition jatkossa muodostavat valtuustoryhmät toteavat, että näillä eriävillä äänestyspäätöksillään Vasemmistoliiton valtuustoryhmä jättäytyi pormestarikoalition ulkopuolelle.

– Talouden tasapainottamisohjelman hyväksyneet puolueet katsovat, ettei pisteiden keruu tai "rusinoiden poiminen pullasta" vaikeassa taloudellisessa tilanteessa ja muiden puolueiden kustannuksella ole sen enempää suotavaa kuin sopivaakaan.

Koalitioryhmät totesivat, että niin kauan, kun ryhmä on pormestarikoalition ulkopuolella käsitellään keskeiset kaupungin poliittiset linjaukset ensin koalition sisällä. Myöskin avautuvat luottamushenkilöpaikat päätetään ja täytetään ensisijaisesti koalition toimesta, mikäli suhteellinen vaali antaa siihen mahdollisuuden.

Koalitioon ovat kuuluneet valtuustokauden alusta lähtien kaikki muut valtuustossa edustettuna olevat ryhmät paitsi Vaihtoehto Tampereelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat