Paikalliset

Pappilan tulipalon epäillään syttyneen keittössä

Viitekuva

Sonja Sivonen

Pappilan tuhoisan tulipalon epäillään syttyneen keittössä. Sisä-Suomen poliisi tiedottaa, että tulipalon syttymissyyn tutkinta on kohdistettu yhteen rivitalon asunnoista.Tulipalo tuhosi koko rivitalon Pappilan Hintsankadulla lauantai-iltana.

Tutkinnassa ei ole vielä saatu varmuutta, mikä on palon syttymislähde. Keittiössä, palon syttymiskohdassa, on ollut normaaleja keittiöön kuuluvia sähkölaitteita. Paikkatutkinnan yhteydessä nämä sähkölaitteet on etsitty palojätteiden seasta, otettu poliisin haltuun ja toimitettu tutkittavaksi. Tutkimusten tavoitteena on selvittää, voidaanko sähkölaitteista löytää merkkejä vikaantumisesta tai esimerkiksi oikosulusta. Tällainen vikaantuminen voisi selittää palon syttymisen.

Julkisuudessa on esitetty ajatuksia talon rakenteiden vaikutuksesta palon nopeaan etenemiseen. Esimerkiksi talon rakenteellisten ratkaisujen tutkinta ja niiden vaikutus palon kehittymiseen, on pelastuslaitoksen vastuulla ja näistä seikoista tiedottaa pelastuslaitos.

Tulipalon syttymistä tutkitaan poliisissa nimikkeellä "palonsyyn tutkinta". Palonsyyn tutkinta on pelastuslaissa säädetty poliisin velvollisuudeksi tietyissä tapauksissa.

Asiaan ei epäillä tämänhetkisten tietojen perusteella liittyvän rikosta. Tutkinnan kestoa ei voida tässä vaiheessa ennakoida.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat