Puheenaihe

"Mennään Hervantaan yhdessä nuotiolle keskustelemaan..." – Tamperelainen osa-aikatyötön sivaltaa aktiivimallia

Tamperelaisen työttömän kuvaus aktiivimallin toimenpiteistä on tämännäköinen.

Twitter

Yhteisöpalvelu Twitterissä on vapun jälkeen levinnyt tamperelaisen osa-aikatyöttömän päivitys, jossa hän kuvailee aktiivimallin toimenpiteitä värikkäällä tavalla. Osittain työllistynyt henkilö kertoo olleensa TE-palveluiden järjestämässä ryhmätapaamisessa, joka oli kestänyt kaksi tuntia.

– Tänä aikana tehtiin selväksi, että jos ei porukka ala aktivoitumaan, niin leikkuri heiluu. Yleisössä oli esimerkiksi 59-vuotias neljä ammattia opiskellut nainen, ainakin 10 örisevää spurgua, jotka ei tajunneet puheista mitään ja loput porukasta osa-aikatyössä käyviä tai juuri opintonsa päättäneitä, kuuluu kuvaus.

Erityisen paljon kirjoittaja ihmettelee jatkotoimenpiteitä, joista joku oli valittava jos halusi oikeuden työttömyyspäivärahaan säilyvän.

– Pitkospuita pitkin eteenpäin-ryhmä. Mennään Hervantaan yhdessä nuotiolle keskustelemaan "tilanteesta" ja tehdään samalla polttopuita (kenelle?).

– "Suomenkieli haltuun"-ryhmä. Jos ei äidinkieli taltu, niin skarpataan porukassa. Tilaisuudessa ei ollut muuten ainoatakaan esimerkiksi maahanmuuttajataustaista muuta kieltä äidinkielenään puhuvaa.

– Ryhmätapaamisryhmä, eli tavataan uudestaan viikon päästä. Tilaisuus kuulemma samanlainen kuin se jossa nyt ollaan.

Kirjoittajan arvion mukaan henkilökohtaisen tilanteen kartoitusta tai asiakkaan kuulemista ei yhdessäkään näistä vaihtoehdoista tapahdu.

 

Mitä mieltä sinä olet aktiivimallista?

Aikuisten ihmisten nöyryyttämistä.
87% (401 ääntä)
Hyvä tapa vähentää työttömyyttä.
9% (41 ääntä)
Minulla ei ole asiaan mitään mielipidettä.
4% (17 ääntä)
Ääniä yhteensä: 459

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat