Paikalliset

Päätös: Taas uusille asuinalueille kolmenkympin rajoitus

Asuinalueiden alueellisia ajonopeusrajoituksia muutetaan Lielahden suunnalla siten, että nykyinen 40 kilometriä tunnissa putoaa 30 kilometriin tunnissa. Yhdyskuntalautakunta päätti keskiviikkona, että muutos tulee alueelle Lielahti-Lentävänniemi-Lintulampi-Niemenranta-Niemi-Pohtola-Ryydynpohja.

Muutos perustuu yhdyskuntalautakunnan 29.12.2016 tekemään päätökseen asuinalueiden aluenopeusrajoitusten muuttamisesta. Muutokset tehdään alueittain liikennevirtoihin perustuen, ja päätökset tulevat vielä yhdyskuntalautakuntaan. Tavoitteena on tehdä muutokset vuosien 2017–2021 aikana.

Lisäksi päätettiin, että Lielahdenkadun ja Tehdaskartanonkadun liittymän liikennevalo-ohjaus etenee jatkosuunnittelun kautta toteutukseen. Alueella tehdään myös muita toimia liikenteen rauhoittamiseksi. Pyöräilyn mahdollinen sijoittaminen ajoradalle arvioidaan samassa yhteydessä.

Suunnitelmaehdotus perustuu nykyisen liikenneverkon analyysiin, alueella tehtyihin ajoneuvoliikenteen, jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden laskentoihin, mitattuihin todellisiin, nykyisiin ajonopeuksiin, liikenneonnettomuusanalyysiin, kulkumuotojen verkkohierarkiaan ja asuinalueella olevien palvelujen sijoittumiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat