Paikalliset

Tampereen uutta luonnonsuojelualutta juhlistetaan lauantaina – Tässä tarkat saapumisohjeet

Kintulammin nettisivut löytyvät osoitteesta: kintulammi.fi

Kuvakaappaus / kintulammi.fi

Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualueella pidetään kaikille avoimet vihkiäiset lauantaina 5. toukokuuta 2018. Tilaisuus järjestetään Kortejärven tilan piha-alueella kello 12–16.

Päivän aikana voi tutustua Kortejärven tilaan ja maastoutua omaan tahtiin alueen syövereihin. Kortejärven tila on auki ja toimii kahvilana kello 10.30–16.

Järjestäjät suosittelevat yleisöä sonnustautumaan saappaisiin tai retkeilyjalkineisiin, sillä metsässä on vielä keväisen kosteaa.

Kintulammin 548 hehtaarin laajuinen luonnonsuojelualue rauhoitettiin Pirkanmaan ELY-keskuksen päätöksellä 17. huhtikuuta. Se rajautuu 61 hehtaarin Vattulan luonnonsuojelualueeseen. Reilun 608 hehtaarin suojelualuekokonaisuus on Pirkanmaan kolmanneksi suurin Helvetinjärven ja Seitsemisen kansallispuistojen jälkeen.

Kintulammin alueelta löytyy monenlaista metsää, soita, kallioita, järviä ja pienvesiä. Pääosa metsistä on varttunutta ja vanhaa. Kintulammilla viihtyvät esimerkiksi metso, pohjantikka, liito-orava ja viitasammakko, ja lahopuilla elää harvinaisia kääpiä.

Alueelle on 2017–2018 rakennettu 15 kilometriä polkureitistöä pitkospuineen, opasteet sekä neljä erilaista laavu- ja tulipaikkaa puuliitereineen ja kuivakäymälöineen. Ne sijaitsevat Kirkkokivellä, Kaukoloistenkalliolla sekä Kintulammin ja Saarijärven rannoilla. Lisäksi Kaulamoisella on tulipaikka, muttei laavua. Rakentamisesta vastasi Ekokumppanit Oy liikuntapalveluiden investointirahoituksella. Kirkkokiven keskuskatoksen rakentamista avusti Tampereen evankelisluterilainen seurakunta. Alueen retkeilyreitistön ja rakenteiden suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota luonnonmukaiseen ja ekologiseen toteutukseen.

Kintulammin laavun on suunnitellut arkkitehti Mattias Puronniemi.

Lisätietoja alueesta:Kintulammi

Näin paikalle saavutaan

Yksityisautot parkkeerataan NCC:n kiviainesten ottoalueelle, minne autot ohjataan osoitteesta Pulesjärventie 623. Sieltä on kävelyä Kortejärven tilan pihaan noin 500 metriä. Seuraa pysäköintipaikalta lähtevää nauhaa. NCC:n pysäköinti on avoinna lauantaina 5. toukokuuta 2018 kello 10–21. Alueen portti suljetaan kello 21.15.

Paikalle pääsee myös bussilla. Maksuton linkkikuljetus alueelle kulkee Aitolahden Teboilin (Kaitavedentie 95) pihasta NCC:n kiviainesten ottoalueelle alkaen kello 10 noin puolen tunnin välein. Kiviainesten ottoalueelta on polku Kortejärven tilan pihaan (n. 500 metriä). Linkkikuljetus takaisin Teboilin pihaan paluukyydeillä. Viimeinen bussi NCC:n soramontulta Aitolahden TB:lle lähtee kello 16:30.

Tampereen keskusta Sorilaan pääsee busseilla 28 ja 90. Kannattaa jäädä pois pysäkillä Lintukalliontie (5212) ja kävellä siitä Teboilin pihaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat