Paikalliset

Näin Kooveen nousu Mestis-paikan hujakoille rakentui – "Kokeneet pelaajat totesivat kopissa, että eivät juniorit meille kettuile"

Kooveen pitkäaikainen voimahahmo Esa Koivisto on nähnyt seurassa monenlaista. Nyt mies on aloittanut sen puheenjohtajana.

Pekka Ruissalo

Tamperelaisseura Kooveen menestys jääkiekon miesten Suomi-sarjassa on ollut varmasti yllättävintä täkäläistä urheiluhistoriaa kuluneen vuoden osalta. Kooveen puheenjohtaja Esa Koivisto kertoo, mikä oli menestyksen taustalla.

– Tavoitteita varmasti oli, mutta syksy oli joukkueelta huono. Talvella joukkue pelasi sitten sekä hyvin että huonosti, Koivisto muistelee.

Käänteentekevä hetki sattui viimeiseen runkosarjaotteluun Nokian Pyryä vastaan. Pyry oli tuossa vaiheessa pelannut Kooveeta vastaan ylivoimaisesti, ja johti tuotakin ottelua nopeasti kolmella maalilla.

Sitten joku Nokian nuorista pelaajista erehtyi kuittailemaan vähän liikaa.

– Siellä joku joukkueen junioreista oli käynyt kuittaamassa, että teitä vastaan on kiva pelata kun te olette niin helppo vastustaja. Erätauolla pukukopissa meidän konkarimme pitivät puheen, että meille eivät kyllä juniorit ala kettuilla – lisätään vauhtia, ja katsotaan mitä tapahtuu.

Alkoi loppukiri, joka käänsi ottelun lopulta Kooveen eduksi. Maukkain mansikka odotti kuitenkin vielä myöhemmin keväällä.

– Pyry ei saanut yhtään voittoa välieräsarjasta, Koivisto huomauttaa.

Esa Koiviston haastattelu on luettavissa lauantain printti-Tamperelaisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat