Rock City

Monikasvoinen Ismo Alanko Tampereelle!

TEEMAVIIKONLOPPU Ismo Alanko saapuu kaupunkiin.

Suomirockin jumalhahmo Ismo Alanko ottaa Tampere-talon haltuun loppuviikoksi.

Harri Hinkka

Tampere-talo ja Tampere Filharmonia järjestävät perjantaista sunnuntaihin kestävän Talossa Ismo Alanko -festivaalin.

Tapahtumassa on luvassa Ismo Alangon konsertit sinfoniaorkesteri Tampere Filharmonian solistina, yksin sekä yhtyeen kanssa. Lisäksi Tampere-talo tarjoaa läpi viikonlopun ilmaisohjelmaa, jossa kävijöillä on mahdollisuus tutustua Alangon pitkään uraan ja syventyä hänen taiteensa erilaisiin puoliin.

– Olin erittäin otettu, kun mua pyydettiin tätä viikonloppua toteuttamaan. Hienoa päästä tekemään tämä juuri Tampereella ja Tampere-talossa. Mulla on ollut siellä aina erinomainen meininki keikoilla. Luvassa on hyvät bileet ja olen erittäin innoissani, vaikka onhan siinä kova homma!, Ismo Alanko nauraa.

Tampere-talon maksuttomassa Taiteilijaelämää-näyttelyssä on esillä taidetta, soittimia ja kiertuerekvisiittaa Ismo Alangon uran varrelta vuosilta 1975–2018. Näyttely avataan jo tänään keskiviikkona.

Tampere-talon aulaan ja ravintola Tuhtoon rakentuvan näyttelyn on koonnut Alangon pitkäaikainen graafikko Kari Lahtinen.

– Vanhin näyttelyyn tuleva esine on Ismon ensimmäisen yhtyeen Sightin keikkajuliste vuodelta 1975, paljastaa näyttelyn kuraattori Lahtinen.

Myös Tampere Filharmonian intendentti Helena Hiilivirta odottaa perjantain yhteisesiintymistä innolla.

– Ismo on ainutlaatuinen suomalaisuuden tulkki ja harvinaisen monipuolinen taiteilija, mistä syystä on hauska nähdä juuri hänet lavalla sinfoniaorkesterin kanssa.

– Uskomme, että perusyleisömme löytää konsertissa uusia puolia orkesterin ilmaisusta; siksi tällaisia cross-over-projekteja tehdään.

Ismo Alanko Tampere-talossa 4.-6.5.

tampere-talo.fi/talossa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Rock City

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat