Paikalliset

Tässä ovat vuoden parhaat suklaat ja jäätelöt – Joukossa myös tamperelaisväriä

Kaiku Helsinki

Tamperelaisen Tallipihan Suklaapuodin edustama La Praline merisuolatryffeli palkittiin Helsingissä Karnevaalin Paras Suklaa -tittelillä. Jäätelö- ja Suklaakarnevaalit järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa.

– Tokihan me tiesimme, että tämä merisuolatryffeli on asiakkaidemme keskuudessa todella suosittu, mutta kyllä tämä äänestysvoitto silti tuntuu erityisen hyvältä, Tallipihan Suklaapuodin yrittäjäsiskokset Ulla Tuori ja Hanne Tuori-Kalliokoski iloitsevat.

Tallipihan Suklaapuoti silaitsee Tallipihan alueella 1800-luvulta peräisin olevan tallirakennuksen valjashuoneessa.

Karnevaaleilla valittiin myös vuoden 2018 jäätelöt viidessä eri kategoriassa: maito- ja kermajäätelö, gelato, vegaanijäätelö, sorbetti sekä tikut & tuutit lauantaina

Vuoden maito- ja kermapohjainen jäätelö

1. Robert’s Coffee Gelato Factory, Lemon-pie Mascarpone

2. Kolmen Kaverin Jäätelö, Vadelma & Valkosuklaa

3. Magnum, Chocolate & Hazelnut Praliné Pint

Vuoden gelato

1. Jädelino, Pistaasi Verde di Bronte PDO

2. Robert’s Coffee Gelato Factory, Lemon-pie Mascarpone

3. Ape Gelato, Toffee e Sale – suolainen toffee

Vuoden vegaanijäätelö

1. Jädelino, Pistaasi Verde di Bronte PDO

2. Kolmen Kaverin Jäätelö, Suklaa & Pähkinäkinuski-kastike ja ripaus merisuolaa

3. Valsoia, Maidoton suklaa-vaniljajäätelö

Vuoden sorbetti

1. Robert’s Coffee Gelato Factory, Mustikka-lime

2. Chocolab, Mango-sorbetti

3. Chocolab, Vadelma-sorbetti

Tikut & tuutit

1. Ben & Jerry’s, Wich Peanut Butter Cup

2. Magnum, Chocolate & Hazelnut Praliné -puikko

3. DIONE, Vanilla salted caramel stick

Vuoden maitosuklaa

1. PetriS Chocolate Room, Vadelma-maitosuklaa

2. Kortteli Deli, Valrhona Caramel 36 % maitosuklaa

3. Tallipihan Suklaapuoti, ChocoMe F119

Vuoden tummasuklaa

1. Kortteli Deli, Valrhona Manjari 64 % tummasuklaa

2. Chjoko, Tyrnisuklaa

3. PetriS Chocolate Room, Pähkinävadelma

Vuoden vegaanisuklaa

1. Goodio, ChocOat Sweet Licorice

2. Goodio, ChocOat Cool Mint

3. PetriS Chocolate Room, Veriappelsiinipraliini

Vuoden konvehti/täytesuklaa

1. Kortteli Deli/Suklaatäplä, Passion-lakritsimaitosuklaa

2. PetriS Chocolate Room, Mustaherukkapraliini

3. Chjoko, Mojitopraliini

Yleisöraati valittiin neljästä vapaaehtoisesta karnevaalivieraasta ja he arvostelivat yhden kategorian.

Yleisöraadin vuoden maitosuklaa:

1. PetriS Chocolate Room, Vadelma-maitosuklaa

2. Tallipihan Suklaapuoti, ChocoMe F119

3. Simply Chocolate, Nutty Things

Yleisö pääsi myös äänestämään omia jäätelö- ja suklaasuosikkejaan tapahtuman kyselyssä.

Yleisön valinta, paras jäätelö

1. Kolmen Kaverin Jäätelö, Pistaasi & Pistaasi

2. Robert’s Coffee Gelato Factory, Porkkanakakku

3. Jymy, Kermakaramelli

Yleisön valinta, paras suklaa

1. Tallipihan Suklaapuoti, La Praline

2. Chjoko, Passion

3. Goodio, ChocOat Sweet Licorice

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat