Puheenaihe

KAKS: Kokoomusta pidetään kyvykkäimpänä puolueena – oletko samaa mieltä?

Petteri Orpo (kok.).

Sakari Piippo / VNK

Suomalaiset pitävät kokoomusta kyvykkäimpänä puolueena valtakunnan asioissa. Asia käy ilmi KAKS - kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksesta, jonka on toteuttanut Kantar TNS.

Vastaajista 39 prosenttia kertoi pitävänsä kokoomusta kyvykkäimpänä valtakunnallisissa asioissa. Kokoomuksen taakse jäivät SDP (33%) ja keskusta (32%). Puolueiden saamien mainintojen osuudet olivat yleisesti suurempia kuin niiden gallup-kannatus.

Seuraavina tulivat vihreät (24%), vasemmistoliitto (20%), RKP (19%) ja kristillisdemokraatit (13%). Vertailun viimeisiksi jäivät perussuomalaiset (10%) ja siniset (7%).

Peräti 17 % vastaajista ei pitänyt mitään puoluetta kyvykkäänä valtakunnan asioihin.

Keskustan kannattajien mielestä toiseksi kyvykkäin vaihtoehto oli kokoomus ja kokoomuksen kannattajien mielestä keskusta. SDP:n kannattajat nimesivät toiseksi kyvykkäimmäksi valtakunnan tasolla vasemmistoliiton mutta omassa kotimaakunnassa ja asuinkunnassaan kokoomuksen.

Vihreät pitivät yleisesti toiseksi kyvykkäimpänä SDP:tä kaikilla päätöksenteon tasoilla. Vasemmistoliiton kannattajat pitivät toiseksi kyvykkäimpänä valtakunnan tasolla ja maakunnassaan vihreitä, mutta asuinkunnassa SDP:tä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat