Paikalliset

Uuden kaupungin kaupunkikuva kehittyy – Maamerkki maan tasalle Kangasalla

KANGASALA   Nykyisen linja-autoaseman tilalle on tulossa kaksi kerrostaloa ja parkkihalli. Ensimmäinen kerrostalo valmistuu syksyllä 2019.

Kangasalan vanhan linja-autoaseman purkaminen alkaa toukokuun puolivälissä.

Riina Haapala

Kangasalan linja-autoaseman korttelin uudistaminen on alkanut. Työt aloitettiin huhtikuun viimeisellä viikolla kunnallistekniikan siirroilla. Toukokuun puolivälissä alkaa vanhan linja-autoaseman purkaminen ja heinäkuussa päästään tekemään uutta linja-autoasemaa, kerrostaloa ja parkkihallia.

”Nämä ovat isoja, pitkään pyöriteltyjä hankkeita.

Kangasalan keskustaa kehitetään muutenkin voimakkaasti. Uimahalli Kuohua laajennetaan parhaillaan ja sen viereen ollaan tekemässä rakennusta, johon tulee hotelli ja asuntoja. Todennäköisesti samaan yhteyteen tulee myös ainakin ravintola, kertoo Kangasalan kaupungin maankäytön esimies, geodeetti Juha Iivonen.

Samaan yhteyteen hotellin ja uimahallin kanssa on tarkoitus tehdä myös parkkitalo.

– Kaupunki on päättänyt omalla kustannuksellaan rakennuttaa 400-paikkaisen parkkitalon, jonka tarkoituksena on helpottaa keskustan pysäköintimurheita, Iivonen kertoo.

Ajatuksena on, että parkkitaloon tulisi vähintään kolmen tunnin ilmaispysäköinti, jolloin se palvelisi muun muassa uimahallin käyttäjiä. Parkkitalon pitäisi suunnitelmien mukaan valmistua vuonna 2019.

– Nämä ovat isoja, pitkään pyöriteltyjä hankkeita, jotka on saatu onneksi käyntiin. Kaupungin tahtotila on modernisoida ja kehittää ympäristöä parempaan suuntaan.

Isot rakennushankkeet tuovat myös omat ongelmat liikenteeseen. Iivosen mukaan eri toimijat ovat kuitenkin olleet keskenään yhteydessä, jotta työmaista aiheutuisi mahdollisimman vähän haittaa kangasalalaisille ja liikenne sujuisi niin hyvin kuin mahdollista.

Samaan aikaan tavoitteena on kehittää myös julkisen liikenteen toimivuutta.

– Kaupunginhallitus on tehnyt päätöksen lisärahoituksesta, että Tampereen suuntaan saadaan tiiviimpi bussivuoroväli.

Iivonen muistuttaa, että Kangasalla on ydinkeskustan projektien lisäksi meneillään useita muita hankkeita ja asemakaavoja on viety paljon eteenpäin.

– Kilometrin säteellä keskustasta tapahtuu paljon.

Iivosen mukaan lähialueiden hankkeet nähdään osaksi samaa kokonaisuutta. Tähän kuuluvat muun muassa Tredun uusi toimipiste, mahdollinen urheilukeskus, Finnentien uusi kerrostalo sekä Urheilutielle kaavoitettu pientaloalue.

– Keskustan laitamilla tulee tapahtumaan lähitulevaisuudessa paljon.

Isoja hankkeita Kangasalla

Uimahalli Kuohun laajennus: 2,3 miljoonan euron laajennus valmistuu marraskuussa 2018.

Kangasalan linja-autoaseman purku, uudisrakennus ja parkkihalli: ensimmäinen kerrostalo ja parkkihalli valmistuvat syksyllä 2019. Parkkihalli tulee asukkaiden käyttöön.

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun uusi toimipiste valmistuu kesäkuussa.

Lehto Group rakentaa uimahalli Kuohun viereen hotelli- ja asuinrakennusta.

400-paikkainen parkkitalo uimahallin ja uuden hotellirakennuksen viereen. Tarkoituksena on, että rakennus valmistuu vuonna 2019.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat