Paikalliset

Naisten raveilla madalletaan ravikynnystä

RAVIT   Naisten raveilla pyritään madaltamaan ravikynnystä.

Naisten raveissa kaksi onnekasta pääsi lähtöauton lavalle.

Riina Haapala

Teivon raviradalla järjestettiin tiistaina Naisten ravit. Hempeillä väreillä sisustettuun ravintolaan oli saapunut sata naista, joista suurin osa oli raveissa ensimmäistä kertaa.

Itse ravien lisäksi tapahtumassa oli tarjolla ruokaa, ravivinkkejä ja leikkimielisiä kilpailuja.

Yksi paikalle saapuneista oli ylöjärveläinen Reetta Hirvonen. Hirvonen ajaa itse kilpaa poneilla, mutta normaaleista raveista poikkeava tapahtuma houkutteli hänet paikalle tätinsä kanssa.

– Kuulosti mukavalta, Hirvonen perustelee.

Tapahtumalla oli useita yhteistyökumppaneita, joista yksi oli Beauty Studio Thunder. Ripsiteknikko Ripsa Ukkonen lähti mukaan ystävänsä suosituksesta.

– Olen ensimmäistä kertaa raveissa, mutta on noita hevosia ihana ihastella, Ukkonen kertoi.

Leikkimielisissä kilpailuissa oli monelle mieluisat palkinnot. Leikkimielisen kaksarin palkintona oli kyyti lähtöauton lavalla. Toinen oikein arvanneista oli loimaalainen Hanna Aarnio, jolle Naisten ravit oli ensimmäinen kerta raveissa.

– Aika jännittävää, Aarnio myöntää kokemuksen jälkeen.

Lähtöauton lavalla pätivät tietyt säännöt: kuvata sai vain siihen asti, kun lähtöauton siivet lähtivät nousemaan eikä kiljua tai huutaa saanut, vaikka mieli olisi tehnyt. Aarnio kuvailee, kuinka tanner tömisi ja hevosten hengityksen kuuli selvästi auton lavalle.

– Ne olivat niin keskittyneitä. Hieno kokemus, Aarnio summaa.

Järjestäjän näkökulmasta tapahtuma onnistui loistavasti. Teivon Ravikeskuksen hallinnon assistentti Päivi Mustajärvi kertoo, että tapahtuman idea oli houkutella erityisesti ensikertalaisia ja siinä myös onnistuttiin.

– Ideana on, että saadaan uusia ihmisiä tutustumaan raviurheiluun.

Mustajärven mukaan raviurheilua pidetään edelleen hyvin miehisenä, joten naisia kaivataan lajin pariin. Siksi koristelu ja tarjoilukin olivat kevyitä ja naisellisia. Eikä Teivossa toki ole miehiäkään unohdettu: marraskuussa järjestetään Äijäravit, jolloin salaattien sijaan tarjolla on mättöbuffet, jossa on muun muassa lihaa ja makkaraa.

Mustajärven mukaan Naisten ravien osallistujilta saatu palaute on ollut positiivista.

– Moni sanoi, että oli niin lämmin ja ihana tunnelma. Hyvän mielen tapahtuma, Mustajärvi tiivistää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat