Paikalliset

Tämä tamperelaisnainen nousi pyörätuolista tv-tähdeksi

ARTISTI Nostalgiaa ja vanhaa meininkiä rakastava Nancy Cherry Tinkerbella haluaa laulaa ja esiintyä niin paljon kuin mahdollista.

Nainen, joka haluaa tulla tutuksi Nancy Cherry Tinkerbellana. Hevosonnettomuus vei naisen pyörätuoliin, mutta ei se ole esiintymistä estänyt.

Pekka Ruissalo

Eletään vuotta 2013, kun nuori, töiden tekemistä ja eläimiä rakastava musikaalinen tamperelaisnainen lähtee ratsastamaan. Kohta tapahtuu jotain, joka muuttaa naisen elämän ainakin useiksi vuosiksi eteenpäin. Hevonen säikähtää, nainen putoaa hevosen selästä ja jää roikkumaan satulasta oikean jalan varassa. Seurauksena on hermovaurioita.

Viisi vuotta myöhemmin sama nainen muistelee tapahtumia pyörätuolissa. Siihen hänet on vienyt tapahtuneesta aiheutunut hermokipu, joka on piinaavaa ja päivittäistä. Omaa hankaluuttaan tilanteeseen tuo se, ettei nainen voi syödä juurikaan kipulääkkeitä niiden sivuvaikutusten takia.

– Pyrin kuntouttamaan itseni sillä tapaa, etten todellakaan tarvitse tätä tuolia lopun ikääni, hän sanoo painokkaasti.

Kaikesta huolimatta 31-vuotias nainen luo nyt uraa Nancy Cherry Tinkerbellana. Tässä jutussa häntä myös kutsutaan sillä nimellä, koska hän ei halua ristimänimeään käytettävän jutussa. Tinkerbella on satuhahmoja rakastavalle tuttu nimi – se tarkoittaa englanniksi Helinä-keijua.

Keväällä nainen tuli koko kansalle tutuksi X Factor-ohjelmasta, jossa esiintyi Three Decades-lauluyhtyeen kanssa. Kyseessä on vahvasti nostalgiaan ja 1920- ja 1950-lukujen laulumusiikkiin luottava stemmalauluyhtye, joka myös pääsi ohjelmassa varsin pitkälle, lähes maalisuoralle saakka.

– Pääsimme neljän parhaan bändin joukkoon. Kun siitä määrästä raakattiin kaksi parasta, putosimme jatkosta, hän muistelee.

Esiintymiseen liittyvät tositelevisio-ohjelmat ovat saaneet myös paljon kritiikkiä. Moni on miettinyt, saavatko ohjelmien voittajatkaan saavutuksistaan merkittävää hyötyä tai edes muutamaa keikkaa.

– Lähdimme mukaan näkyvyyden ja huomion takia. Tuotannosta ei ole huonoa sanottavaa, tuomarit olivat mukavia ja osallistujien välinen kilpailu ei ollut mitenkään liiallista, Nancy Cherry sanoo.

Tulevaisuudessa hän haluaa esiintyä ja laulaa niin paljon kuin mahdollista. Tyylisuuntaa ei tarvitse erikseen pohtia.

– Vanhan musiikin estetiikka on ihan mahtavaa.

Nancy Cherry Tinkerbella

31-vuotias tamperelainen laulaja, lauluntekijä ja muusikko.

Esiintyy julkisuudessa taiteilijanimellä, ei kerro ristimänimeään.

Vammautui vakavasti vuonna 2013 sattuneesta hevosonnettomuudessa. Seurauksena oli hermovaurioita, jotka veivät naisen pyörätuoliin. Aikoo vielä kuntoutua.

Tuli televisiosta tutuksi X-Factor -ohjelmasta, jossa esiintyi lauluyhtye Three Decadesin kanssa.

Luettelee idoleikseen Clint Eastwoodin, Elvis Presleyn ja erityisesti Marilyn Monroen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat