Paikalliset

Tunnettu tamperelaisnäyttelijä ottaa kantaa Nekalan kirjaston puolesta – "Kirjalla on järisyttävä vaikutus"

Näyttelijä Karoliina Blackburn ottaa voimakkaasti kantaa Nekalan kirjaston puolesta.

Marjo Rämö

Tamperelaisnäyttelijä Karoliina Blackburn ottaa julkisessa Facebook-päivityksessään voimakkaasti kantaa lakkautusuhan alla olevan Nekalan kirjaston puolesta.

– Jos voisin lahjoittaa (muista paitsi isovarpaasta) varpaistani ylimmän tyvinivelen sen takaamiseksi että kirjastoja ei lakkautettaisi enää yhtäkään tässä Suomenmaassa, tekisin sen epäröimättä. Ilman puudutusta. Veroja olen valmis maksamaan roimasti enemmän, Blackburn kirjoittaa pitkässä julkisessa kirjoituksessaan.

– Sinä, poliitikko, joka juuri tälläkin hetkellä suunnittelet lakkauttavasi jotakin kirjastoa täällä Nekalassa Tampereella tai missä tahansa muualla, Suomessa, voit nilkuttaa takaisin omaan henkiseen asuntovaunuusi ja ampua itseäsi polvilumpioon tai päinvastoin. Sinä, poliitikko, olit juuri se kaveri joka ampui sen toiseksi viimeisen sukupuuttoon kuolemassa olevan sarvikuonon, trophy-mielessä. Näin vertauskuvainnollisesti. Katso itseäsi aamulla peilistä ja kysy: miltä nyt tuntuu? Teinkö oikein?, Blackburn kysyy.

Näyttelijä kertoo, että hänen lämmin suhteensa kirjastoihin alkoi jo lapsena.

– Olin raivopäisessä rakkaussuhteessa kaikkiin lasten- ja nuortenklassikoihin, mutta myös James Herriottiin ja kumppaneihin. Osallistuin kaikkiin kirjaston kilpailuihin, tietokilpailuihin ja lukukilpailuihin ja usein voitin ne ja sain palkinnoksi kirjan. Suurimman aarteen mitä voi saada, Blackburn muistelee.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat