Paikalliset

Pääpoliisiaseman tilanne ärsyttää poliisia – "Valomainos sanoo että kauppakeskus aukeaa 19.4. – me emme tiedä, aukeaako uusi poliisiasema edes seuraavalla vuosikymmenellä"

Tampereen pääpoliisiasema Hatanpään valtatiellä alkaa olla tiensä päässä. Tilanne turhauttaa selvästi myös Sisä-Suomen poliisin virkaatekeviä esimiehiä.

Pekka Ruissalo

Ratinan alueen vahva rakentaminen tietää sitä, että Tampereen pääpoliisiasema Hatanpään valtatiellä alkaa kohta olla motissa. Ja lisää on tulossa: Sisä-Suomen poliisin päällikkö Timo Vuola sanoo, että kansi ja areena-hanke valmistuessaan tulee sijoittumaan niin, että areenan läheisin seinä sijoittuu viidentoista metrin päähän poliisiaseman kiinteistöstä.

ApulaispoliisipäällikköKari Hemminki niputtaa poliisin tunnelmat napakasti.

– On ollut turhauttavaa ja vähän huvittavaakin tulla aamuisin töihin, kun vieressä on valomainos joka kertoo Ratinan kauppakeskuksen avautuvan 19. huhtikuuta. Me emme tiedä, avautuuko uusi poliisiasema edes seuraavalla vuosikymmenellä, Hemminki murahtaa.

Poliisitoimen esimiesten mukaan laitoksen rakennus alkaa olla aikansa elänyt. Sisäilmaongelmista on tehty useampia havaintoja, jopa asian varmistavia näytteitä on rakennuksesta otettu. Poliisipäällikkö Timo Vuola korostaa, että varmoja merkkejä varsinaisesta homeongelmasta ei kuitenkaan ainakaan tähän asti ole havaittu.

Onko poliisille luvattu uutta asemaa ja millä aikataululla?

– Kaupungin kanssa asioista on käyty jonkinlaisia neuvotteluja. Mistään varmasta tai lähellekään varmasta ei kuitenkaan voida tässä vaiheessa puhua. Sijainti keskustassa tai aivan sen hujakoilla palvelisi tietysti meidän ja kaikkien tamperelaisten tarpeita, se on selvä, Vuola sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat