Paikalliset

Pinkki ratikka Tampereelle? – Valtuustokyselyyn vastataan tällä viikolla

Transtech

Apulaispormestari Aleksi Jäntti (kok.) antaa tällä viikolla vastauksen ratikan väristä tehtyyn valtuustokyselyyn. Kyselyn ovat tehneet kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Sanna Marin (sd.) sekä kaupunginvaltuutetut Jaakko Mustakallio (vihr.) ja Minna Minkkinen (vas.)

Valtuustokyselyssä kysytään, miksi kaupunkilaisten haluama pinkki väri on jätetty pois raitiovaunujen värivaihtoehdoista. Lisäksi kyselyssä vaaditaan tekoja, jotta pinkki väri saadaan tasavertaiseksi vaihtoehdoksi muiden värien rinnalle.

– Rohkean kaupungin on tehtävä rohkeita tekoja. Pinkit ratikat sopisivat loistavasti piristämään kaupungin arjen harmautta ja parantaisivat kaupungin kansainvälistä tunnettuutta huomattavasti. Rohkeus ja kaupunkilaisten osallistavuus eivät saa jäädä vain kaupungin strategiakirjaukseksi, Mustakallio toteaa.

Kyselyn jättäneet valtuutetut harmittelevat myös sitä, ettei asukkaita ole osallistettu värin valintaan.

– Tampere on pyrkinyt kehittämään toimintaansa siten, että asukkaiden osallisuutta lisätään aktiivisesti. Olisikin varsin kummallista, ettei kaupungin yhdessä tärkeimmässä ja näkyvimmässä hankkeessa kysyttäisi aidosti asukkaiden näkemystä. Kaupunkilaisilla on ääni ja meidän päättäjien on kuunneltava asukkaita, on kyse sitten kaupungin tai sen yhtiöiden asioista, he kertovat.

Valtuustokyselyssä muistutetaan myös siitä, että pinkki väri voitti sekä Tamperelaisen että Aamulehden äänestyksissä. Tamperelaiset pinkin ratikan puolesta - nimiseen Facebook-ryhmään on liittynyt lyhyessä ajassa jo yli 3 500 jäsentä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat