Paikalliset

Tämä on tuttua Tapparalle jo vanhastaan: Tiistaina alkaa pyttyjahdin viimeinen etappi!

Poikaa haetaan jälleen kotiin. Viime huhtikuussa sitä ulkoiluttivat Tampereen raatihuoneen parvekkeella Veli-Matti Savinainen ja kapteenien kapteeni, nytkin ratkaisevassa roolissa Tappara-joukkueessa oleva Jukka Peltola.

Pekka Ruissalo

Tämä meininki on jo tuttua Tampereen Tapparalle: SM-liigafinaalit ja haussa kolmas peräkkäinen voitto. Vuonna 2016 kukistui HIFK, vuotta myöhemmin Kalpa. Molemmat sarjat olivat erittäin tapahtumarikkaita – ensimmäisestä muistetaan Patrik Laineen hurjat ratkaisut, toisesta Veli-Matti Savinaisen raastaminen ja pääsy kuopiolaisten ihon alle oikein tosissaan.

Tänä keväänä voittoa on ennakkoasetelmissa pedattu jälleen tamperelaisille. Asetelma tukee manselaisia – joukkue kukisti välieräsarjassa TPS:n suoraan neljässä matsissa, Kärpät joutui taas pelaamaan kaikki seitsemän ottelua kukistaakseen HIFK:n. Materiaalietu on ennakkoasetelmaa tarkastellessa jopa vahvasti tamperelaisilla – on Henrik Haapalaa, on kapteenien kapteeni Jukka Peltolaa, on äreätä Sebastian Repoa ja on huippumaalivahdiksi kasvanut Dominik Hrachovina. Ja on valmentaja Jukka Rautakorpi, jonka pelitapaa on ehditty toki jo tänäkin vuonna ehditty kritisoida. Viimeisestä Rautakorven suuresta voitostakin on ehtinyt kulua jo 15 vuotta. Nyt sille olisi jälleen tilaus ja sauma.

Ottelut pitää kuitenkin pelata ensin. Tiistai-iltana kello 18.30 Oulun Raksilassa odottaa nälkäinen Kärpät keulamiehenään kapteeni Lasse Kukkonen. Kärpät, jolla on kokemusta siitä, kuinka voittaa Tappara, finaaleissa ja vielä jatkoerässäkin kaiken kukkuraksi. Kärpät, joka on saanut tälle kaudelle paketin jälleen hyvin kasaan ja sitä kautta myös voitti SM-liigan runkosarjan suvereenisti. Kärpät, jolle kuitenkin pudotuspelit ovat olleet tähän asti yllättävän haastavia. Jopa Porin Ässät onnistui haastamaan joukkueen puolivälieräsarjassa, mutta huono viimeistely käänsi sarjan lopulta selkeästi Kärpille.

Nyt siis pelataan Kanada-maljasta. Ensimmäinen ottelu pelataan tiistai-iltana Oulussa, torstaina on vuorossa Tampere.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat