Paikalliset

Poliisi vahvistaa: Pirkanmaan huumausainetilanne on vakava, tehostettua valvontaa jatketaan

Tämä kuva on otettu henkilöstä, jonka epäillään osallistuneen amfetamiinin salakuljetukseen. Amfetamiini oli matkalla Tampereella, ja juttua käsitellään parhaillaan Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

KRP

Sisä-Suomen poliisilaitos on panostanut vuoden 2018 alusta huumausaineiden kenttävalvontaan edellisiä vuosia enemmän. Poliisi tiedottaa, että ensimmäisen vuosineljänneksen tulokset osoittavat huumausainetilanteen olevan Pirkanmaalla vakava.

Valvontaa on Tampereen lisäksi kohdistettu myös muihin Pirkanmaan kaupunkeihin ja kuntakeskuksiin poliisin oman analyysin sekä saatujen ilmiantojen perusteella resurssien puitteissa.

Viime vuoden 2017 maaliskuun loppuun mennessä kenttävalvonta oli kirjannut rikosilmoituksia seuraavasti:

Törkeitä huumausainerikoksia oli 4, huumausainerikoksia 21 ja huumausaineen käyttörikoksia 20.

Tänä vuonna samaan aikaan rikosilmoituksista törkeitä huumausainerikoksia oli 9, huumausainerikoksia 82 ja huumausaineen käyttörikoksia 123.

Huumausaineiden takavarikot ovat joidenkin huumausaineiden osalta kasvaneet. Kokainiia ei viime vuonna tähän aikaan oltu takavarikoitu yhtään. Tänä vuonna on suoraan kadulta saatu poliisin haltuun noin 140 grammaa kokaiinia.

– Se kertoo siitä, että kokaiinin käyttö ei ole vain Helsingin ja Etelä-Suomen ongelma, poliisi tiedottaa.

Marihuanaa oli viime vuonna tähän mennessä takavarikoitu noin 1 300 grammaa ja kuluvana vuonna 3 500 grammaa. Amfetamiinia on kenttävalvonnassa takavarikoitu viime vuotista vähemmän.

Kenttävalvonnassa paljastuu samalla huomattavasti muuta rikollisuutta. Aseiden takavarikot nousivat neljästä yhdeksään ja niiden lisäksi poliisin haltuun jäi lukematon määrä muita laittomia astaloita. Etsintäkuulutettuja on jäänyt kiinni 48, kun edellisvuonna heitä jäi kiinni 4.

Huumausainerikollisuus on piilorikollisuutta ja poliisi paljastaa sitä käytettävissä olevien resurssien puitteissa. Kuluvana vuonna on päätetty siirtää resurssia kenttävalvontaan ja jättää muuta toimintaa saman verran vähemmälle. Tulokset näyttävät, että huumausainerikostilanne Pirkanmaalla on yhteiskunnan kannalta huono. Maahantuontia, kasvattajia, levittäjiä ja käyttäjiä on merkittävissä määrin enemmän kuin edellisten vuoden tilastoista voi päätellä.

Sisä-Suomen poliisilaitos tulee jatkamaan tehostettua huumausaineiden kenttävalvontaa ainakin vuoden loppuun saakka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat