Paikalliset

Haukiluomaan kaksi viheraluetta – Tyvipuistoon liito-oravien kulkureitti

Viitekuva.

Leena Eerola

Haukiluoman uudelle asuinalueelle on suunniteltu kapeahkot viheralueet Tyvipuisto ja Tyvipuistikko, joissa sijaitsevat alueen puistokäytävät. Tyvipuistoon istutetaan liito-oravan kulkureitiksi sopivaa puustoa. Uusi asuinalue sijaitsee Runkokadun ja Myllypuronkadun välissä, ja sinne rakennetaan päiväkoti ja asuinkerrostaloja.

Suunnitelmaluonnos on nähtävänä ja kommentoitavana 20.4. asti Tyvikadun reunassa, palvelupiste Frenckellissä, netissä osoitteessa www.tampere.fi/puistosuunnitelmat.

Tyvipuistoon rakennetaan asfalttipintainen Haasianpolku sekä alueen läpi kulkeva Tyvikaarros, jolta erkanee Tyvitaite Runkokadun suuntaan. Tyvikaarros ja Tyvitaite päällystetään kivituhkalla. Tyvikaarroksen varteen tulee kaksi penkkiä roskakoreineen. Tyvipuistikon käytävää pääsee Tyviraitilta Myllypuronkadulle. Käytävistä tulee talvikunnossapidettäviä, ja ne valaistaan.

Tyvipuistoon istutetaan liito-oravan kulkureitiksi soveltuvaa lehti- ja havupuustoa. Kotimaisten puulajien lisäksi puistoon istutetaan muun muassa sembramäntyjä, douglas-, pihta- ja serbiankuusia. Puiden tarkka määrä, sijainti ja lajit tarkentuvat rakentamissuunnittelussa.

Tyvipuistossa ja Tyvipuistikossa rakennetaan käytävien pohjia kunnallistekniikan rakentamisen yhteydessä vuonna 2018. Viheralueet käytävineen rakennetaan valmiiksi, kun viheralueille rajautuvat tontit on rakennettu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat