Paikalliset

Tamperelaisurheilija kärähti dopingista – STT: Käryn taustalla yllättävä syy

Suomen ampumaurheiluliitto on määrännyt tamperelaisen pistooliampuja Jussi Saaren kahden kuukauden toimintakieltoon dopingin takia. Asiasta kertoo ensimmäisenä STT. Saari antoi viime vuoden huhtikuussa testinäytteen, joka sisälsi urheilussa kiellettyä terbutaliinia.

Saari on käyttänyt ainetta sairauden hoitamiseen, ja hänellä oli aiemmin aineen käyttämiseen Antidopingtoimikunnan myöntämä erivapaus. Saari oli kuitenkin jättänyt määräaikaisen erivapauden uusimatta, mutta sai marraskuussa 2017 uuden nelivuotisen erivapauden terbutaliinin käyttämiseen. Käry kävi siis sellaisena ajankohtana, kun miehen erivapaus ei ollut voimassa.

– Ilmoitin heti testitilanteessa, että minulla on tällainen astmalääke käytössä. Erivapaus ei valitettavasti vain ollut voimassa. Valitettava unohdus on siis tapahtunut, ja on minun vikani, ettei se ollut voimassa. Nämä asiat ovat urheilijan vastuulla, Saari sanoo Ampumaurheiluliiton tiedotteessa.

Tampereen Urheiluampujia edustava Saari on voittanut urallaan Suomen mestaruuksia ilmapistoolissa. Hän on kuulunut myös maajoukkueeseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat