Paikalliset

Veikkausliigaan 2015 mennessä – Edustus-Ilves perusti yhtiön ja laittoi kovat tavoitteet

Petteri Lehtonen

Ilves tähtää Veikkauliigaan vuoteen 2015 mennessä. Nykyään Kakkosessa pelaava seura tavoittelee nousua Ykköseen viimeistään ensi kaudella.

Samalla Ilveksen edustusjoukkue yhtiöitetään Ilves Edustus Oy:ksi. Uuden yhtiön toimitusjohtajana aloittaa Ilveksen pelaaja ja urheilutoimenjohtaja Toni Hevonkorpi. Hallituksen puheenjohtajaksi on valittu edustusjoukkueen manageri Tomi Erola.

– Kyllä tämä tarkoittaa sitä, että haluamme olla kaupungin selkeä ykkösseura, vahvistaa Erola.

– Vauhtisokeutta ei saa tulla. Ei ole hyvä saada liian paljon liian nopeasti, lisää Hevonkorpi.

Strategia ei rajoitu pelkästään viiteen vuoteen, vaan Ilves halutaan tulevaisuudessa myös haastajaksi kansainvälisillä kentillä. Suunnitelmia ja valmistelevaa työtä on tehty koko kevät.

Tavoitteena on luoda Ilveksestä joukkue, joka pohjaa menestyksensä omaan pelaajakehitykseensä. Tällä hetkellä joukkueessa pelaa noin 80-prosenttisesti omia kasvatteja.

Toiminnan perustuessa omaan pelaajakehitykseen edustusjoukkue osallistuu taloudellisesti junioritoiminnan tukemiseen. Kaikista edustusjoukkueen yhteistyösopimuksista sijoitetaan vähintään 10 prosenttia suoraan junioreiden kehittämiseen. Uuden yhtiön omistuksesta yli puolet halutaan pitää Ilves ry:llä.

Strategia nojaa muihinkin tavoitteisiin kuin pelkästään urheilulliseen menestykseen. Edustusjoukkueen ottelutapahtumia kehitetään niin, että katsomoihin tullaan tapaamaan tuttuja ilvesläisiä ja viihtymään otteluissa.

– Perinteet ovat kaiken a ja o. Sitä kautta luodaan pohja. Tässä kaupungissa on paljon ilvesläisiä, vaikkei edes edustusjoukkuetta ole aina ollut, sanoo Erola.

Ilves haluaa edistää myös tamperelaisuutta olemalla seurattu joukkue vieraskentillä. Lisäksi Ilves aikoo olla myös vahva kumppani Tampereen kaupungille ja olla mukana kehittämässä jalkapallon olosuhteita. Seura haluaa jatkossakin pelata Tammelan jalkapallostadionilla.

Hallituksen muut jäsenet ovat Markku Lehtola, Petri Ojala, Ari Ruuth ja Harri Talonen. Hallitusta täydennetään vielä parilla jäsenellä viimeistään syksyn aikana.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat