Paikalliset

Poliisi tyrmistyi kiusaamisväitteistä – "Mitkään miehen kommenteista eivät poliisin osalta pidä paikkaansa", taustalla vuosien mittainen valituskierre

Sisä-Suomen poliisi toimitti julkisuuteen kuvia, joista selviää miten vangin vedensaanti on järjestetty. Tässä yksi kuvista.

Sisä-Suomen poliisi

Kaupunkilehti Tamperelainen uutisoi perjantaina tapauksesta, jossa lyhytkasvuinen mies oli saanut ns. lakisääteisiä koppikorvauksia kuukauden ajalta, jona tämä oli ollut vangittuna. Pirkanmaalaismiehen näkemykset poliisin ja vanginvartijoiden toiminnasta tuolta ajalta eivät mairitelleet: miehen mukaan häntä oli kiusattu muun muassa lyhytkasvuisuutensa takia.

Poliisi on toimittanut nyt julkisuuteen tiedotteen, jossa se kommentoi väitteitä.

– Mitkään miehen väitteistä eivät poliisin osalta pidä paikkaansa. Kyseinen mieshenkilö on ollut epäiltynä seksuaalirikoksista ja hänet on aikoinaan tuomittu Pirkanmaan käräjäoikeudessa vankeuteen.

– Valituksen jälkeen hovioikeus on päätynyt toiselle kannalle ja vapauttanut epäillyn syytteistä ja kumonnut käräjäoikeuden tuomion. Tämän jälkeen kyseinen henkilö on vuosikausia esittänyt erilaisia väitteitä poliisin toiminnasta sekä esitutkinnan osalta että hänen Tampereen poliisivankilassa säilyttämiseensä liittyen. Kaikki väitteet on käsitelty useaan kertaan eri kanteluiden muodossa ja myös eri oikeusasteissa ja kaikki on todettu perättömiksi, poliisin tiedotteessa todetaan.

Viimeisin tuomio on annettu Vaasan hovioikeudessa helmikuun lopussa. Tuossa päätöksessä on yksiselitteisesti todettu, että miehen esittämät väitteet ovat ilmeisen perusteettomia.

– Mies on nimennyt rikoksesta epäillyiksi sekä tutkinnanjohtajan, rikosylikomisario Jari Kinnusen että asiaa tutkineet rikostutkijat. Hovioikeuden antaman tuomion jälkeen, useisiin rikoksiin syyllisiksi nimetyt ja syyttömiksi todetut poliisit voivat - niin halutessaan - nostaa kunnianloukkauskanteen kyseistä miestä kohtaan, tiedotteessa todetaan.

Poliisi huomauttaa että se, että jollekin tuomitaan maksettavaksi korvauksia sen jälkeen, kun hänet on ylemmässä oikeusasteessa todettu syyttömäksi, on normaali käytäntö.

– Se ei siis tarkoita mitään muuta. Koppikorvauspäätöksillä ei voida osoittaa poliisin toimineen miehen väittämällä tavalla. Nämä väitteet on todettu paikkansa pitämättömiksi nyt hovioikeutta myöten.

Poliisi myös kommentoi miehen väitteitä siitä, että tätä olisi käsketty ottamaan vettä vessanpöntöstä. Aiheeseen liittyen poliisi on toimittanut medialle kuvan.

– Oheisesta kuvasta ilmenee hyvin kuinka vedensaanti poliisivankilassa on järjestetty. Taso, josta juomaa saa, on 80 sentin korkeudella lattiasta. Nappi jolla, vesi saadaan tulemaan, on 107 senttimetrin korkeudella. Nappi ja suutin, josta vesi tulee, ovat 70 senttimetrin etäisyydellä toisistaan sivusuunnassa.

– Miehellä on lisäksi ollut käytössään juomiseen tarkoitettuja kertakäyttöastioita, jotka uusitaan ruokailun yhteydessä, mikäli henkilö niin haluaa. Vapautensa menettänyt siivoaa astiansa oman tahtonsa mukaisesti, eikä ruokatarpeita tai ruokailuvälineitä korjata automaattisesti pois. Hänellä on siis ollut koko ajanmahdollisuus nauttia vettä niin paljon kuin hän on halunnut päivittäin jaettujen juomien lisäksi, poliisi huomauttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat