Paikalliset

"Meidän pitää vakuuttaa kansalainen aiempaa paremmin" – Kokoomus kokoontui Tampereelle pohtimaan tulevaisuuttaan

Kokoomuksen ministerikaarti nähtiin ulkomailla työmatkalla ollutta Anne-Mari Virolaista lukuunottamatta kokonaisuudessaan Tampereella.

Pekka Ruissalo

Lauantaina Tampere-talon täytti perinteinen suuri puolue, joka on kuitenkin viime aikoina kärsinyt tappioitakin. Kokoomus oli kuntavaaleissa Suomen suurin puolue, mutta gallupit ovat sittemmin vieneet puolueen ykköspaikalta pois.

Paikallisesti hyvin muistetaan se, että Tampereella tuli hiuksenhieno tappio SDP:lle. Samainen SDP on nyt myös valtakunnan gallupykkösenä.

– En ole erityisen huolissani, sillä vaalit ovat kuitenkin vasta vuoden päässä. Sinä aikana vaan pitää tehdä paljon töitä, kommentoi Lauri Lylylle (sd.) täpärästi pormestarikilpailun hävinnyt Anna-Kaisa Ikonen.

Ikonen vakuuttui lauantain aikana vierailevan puhujan Esko Valtaojan ajatuksista.

– Hänellä oli hyviä ajatuksia siitä, miten tässä hetkessä tekemämme asiat vaikuttavat myös pitkälle tulevaisuus. Tätä Kokoomus voisi soveltaa niin, että isojen muutosten, kuten sote-uudistuksen vaikutus pystytään kertomaan kansalaiselle siten, että hän ymmärtää miksi tällaisia suuria uudistuksia tehdään ja miten ne tulevaisuudessa kansalaisen hyväksi vaikuttavat, Ikonen sanoo.

Valtakunnan uutiseksi lauantain mittaan päätyi se, että Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on halukas jatkokaudelle. Itsevarmuutta löytyi myös linjapuheesta.

– Meille naljailtiin pitkin syksyä ja talvea siitä, ettei meillä ole omaa presidenttiehdokasta. Sitten hyvä yhteistyökumppanimme keskusta keksi julistaa, että ääni Sauli Niinistölle on ääni kokoomukselle.

– No, miten kävi? Sauli sai melkein 1,9 miljoonaa ääntä. Me olemme tästä iloisia, vai mitä?

Valitsijayhdistyksen kautta ehdolle asettunut ja tiettyä ideologista pesäeroa kokoomukseen tehnyt Niinistö oli Orpon puheessa kuitenkin "meidän Sauli".

– Tasavallan presidentti Niinistö, meidän Sauli, valittiin toiselle kaudelle suoraan ensimmäisellä kierroksella. Osasimme odottaa vahvaa tulosta, mutta ettei toista kierrosta tarvittu – se oli historiaa!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat